8 hónapos babád "dühöng" ha valami nem úgy van, ahogy azt Ő szeretné?
Kislányunk nagyon aranyos, kiegyensúlyozott baba. Állandóan mozog, pörög, kúszik, mászik, kapaszkodva feláll, minden érdekli és mindennel próbálkozik. Most a felülés van soron. Az utóbbi időben ha valami nem jön össze neki, akkor elkezd visongani, kétségbeesett hangot adni. Ma például fésülés közben ki akarta venni a kezemből a fésűt, de én nem adtam oda, és megint csak elkezdett visongatni és sírni. Elmagyaráztam neki, hogy miért nem adtam oda neki, hagy szokja...
Hogy lehet ezeket a szitukat kezelni? Ez most már mindig így lesz? Azt hittem ez a "hiszti" később lesz.
Kicsit később kezdte a lánykám, olyan 10 hónapos lehetett, de igen :) Elkezd nyösszögni, majd jön a sírás. Aztán most már másfél éves, és nagyon erőlteti, hogy mit szeretne... ha nem akkor jön a hiszti.
Általában megpróbálom elterelni a figyelmét valami mással, amit szeret, pl játék, ez mindig beválik. Néha mérlegelek, és pl a fésülésnél én már rendes fésűvel fésülöm, ő megkapta a baba hajkefét, és addig ő is fésüli a babáját. Itt kompromisszumot kötöttünk, hisz adtam neki végül is fésűt...
Anno engem is meglepett, hogy már ilyen kicsinek ennyire jelentkezik az akarata. Próbálom pozitívan felfogni, és remélem sikerül a jó irányba terelnem...
Köszönöm a válaszokat!
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak a mi kisbabánk ilyen. :) A tegnapi nap nagyon húzós volt. Délután aludt kemény fél órát, és este kiidegelt bennünket. De már mi is csak nevettünk rajta. :) Amikor este elaludt Párommal, leültünk egymás mellé és szusszantunk egy nagyot. :) Ma is pörgött egész délelőtt, most aludt el. Kimaradt a délelőtti alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!