Mit adjak a babámnak, hogy tudjon kakilni?
Szélcsövet Neeeeee!
Nekünk a gyerekambulancián ajánlották, mert visított a babánk.Annyira hozzászokott, hogy most 5 és fél hónaposan is a spontán kakiért "imátkozunk". Amúgy kipróbáltunk mindent: infacol, espumisan, grip water...stb, de nem használt. Kamillateát próbálj és masszírozni a pocakját, az kisegíti a szeleket. Kitartást ahogy telik az idő, egyre jobb lesz.
A szélcső egy kicsi vékony gumicső amit a baba popsijába kell bedugni és mivel középen üreges ezálltal segítí a levegő távozását mert a hasfájós babáknál sokszor ez a fájdalom oka és segít hogy a széklet el tudjon indulni. Persze nem szabad rendszeresen alkalmazni, de szerintem néha alkalmazva semmi baja nem lesz a babának tőle.
Mindenki másra esküszik, mindenkinek a saját módszere ami bevállt az a jó, nekem a barátnőm is használta persze csak ritkán és semmi baja a fiának, nem szokott hozzá
Szia!
Nekem a gyermekorvosom, azt ajánlotta, hogy mível tápszeres az 5 hetes babám, nyugodtan kostoltassak meg vele őszibaracklét pár kis kanálnyit, ami a babáknak megfelelő! Mível rostos meglazítja a kakit! Igaz, hogy nem minden nap van kakija, de nem erőlködik, nem sír, hanem egy pici grimasz, egy nagy mosoly és már jön is az eredmény! Plusz én még a nagy meleg miatt adok felforralt és visszahűtött vízet is neki két étkezés között ha igényli! Szerintem kérdezd meg a gyerekorvosod, mi a véleménye!
Szia, jó babázást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!