Azt hallottam, hogy a 15 hónapos oltás kicsit veszélyesebb a többinél? Igaz lehet?
még csak 10 hónapos a kicsink, de most mondta a dokink, hogy két gyermek is autista lett az oltás után, vagyis visszamaradt a fejlődésben. bár hozzátette, hogy nincs bizonyítva, hogy összefüggésben lehet az oltással. Ajánlott egy homeos bogyót, amit csak pesten lehet beszerezni, ez az oltás gyengített változata.
hallottatok ilyesmiről?
volt valakinek gondja az oltással?
köszönöm előre is!

20:54-es vagyok. az tény, h az én fiam is 3 héttel később köhögött, de nem tudom mitől. még nem volt beteg, 17 hónapos lesz a héten, szóval fura volt. adtam neki stodalt, 1 hét alatt helyrehozta. bizti ami bizti alapon elvittem a dokihoz, ő sem talált semmit, pedig még a torkából is vettek törletet.
szóval előfordulhat mellékhatás, bár hangsúlyozom, h nem tudom ,h ettől volt- e. (anyukám ÁNTSZ-nél járávnyügyes, szerinte nem attól volt). de az autizmus azért más dolog...

Nekünk a 9. napon lett láz, 2-3 nap alatt elmúlt.
Kapott Panadolt.
Semmi különöset nem vettem észre rajta.
Az első fiam kruppos, össze nem lehet keverni egy kis köhögéssel!
Én minden kötelezőt beadatok, de plusz oltást semmit!!!

Volt egy ilyen tévhit, hogy az MMR autizmust okoz, de azóta ezt alaposan kivzsgálták, és nem okoz. Azért alakulhatott ki ez a hiedelem, mert az autizmust körübelül akkor tudják először megállapítani, amikor ennyi idős a baba (más országokban ezt 2 évesen kapják meg a babák, és akkor még inkább, bár manapság fejlesztik a dolgot, és küzdenek, hogy már a magzatnál meg lehessen állapítani, mint a Down kórt).
Az egyéb betegségeknek legyengített formáját adják, ez valóban okozhat betegséget, ami némelyik babára jobban hat, de ez azért van, hogy ne a súlyosabb formát kapják el, amibe belehalhatnak, vagy megbénulhatnak.
Ezt találtam neked róla:
Remélem, ez segít, jó egészéget a babáinknak!

Szia!
Én is foglalkozom sérültekkel, vannak köztük autisták is, de kétlem, hogy összefüggés lenne az oltás és eközött. Inkább talán az a félrevezető, hogy sok gyereknél ilyenkor válik egyértelművé, hogy nagy gond van. A szülők pedig válaszokat, okokat akarnak, szegények.
köszönöm szépen mindenkinek a hasznos válaszokat
szép napot mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!