Mit probaljak ki 15 honapos kisfiamnal hogy vegre nyugodt ejszakaink legyenek? Mar nem birjuk.
15 honapos kisfiam ejszaka nem alszik.Ez kb 7 hos koratol hol jobb hol rosszabb, a fogzas nagyon megviseli.Na de az elmult par het volt a legrosszabb.
Mar nem birom, hulla vagyok es a parom is. Napkozben nyugodtan alszik, semmi baj vele, de eljon az este furdes ido, na akkor kezdodik a hiszti. 8kor furdik, utana alvas. Igen es itt jon a baj, van hogy 9-tol alszik ugy hajnali 1-ig, egyhuzamba, de van hogy 9-tol vagy 10x sir fel hajnali 1-g. Szinte oramu pontossaggal ebred fel2kor. Utana- 5-10-15 percenkent felsir, felall a kisagyban kidobja az alvos rongyat es cumijat es csak ordit. Visszaadjuk neki, lefektetjuk, es alig hogy visszafekudnenk az agyba ujra kezdi. Iszonyatos, ja es ezt ugy kb hajnali 3-4ig csinalja.
Volt hogy parom befekudt a kisagyba melle, na de csak rosszabb lett, elkezdett jatszani. :) Volt hogy magunk koze tettuk. Nagyon edes volt, mert felult es jatszott az apjaval :) Ha visszavittuk az agyaba 10 percig csendben volt, aztan mintha erezne hogy mikor fekszunk le, azonnal orditas van.
Fogzas- rendben tudjuk mivel jar, sajnos 7 honapos koratol megviseli. Plusz most jonnek a ragofogai, egy pici mar latszik belole. Hasznalunk ra kremet, hasznaltunk osanitot, nurofent ha nagyon fajt neki.
Mozgasfejlodes- egesz nap jon-megy, szalad, maszik fel mindenhova. Aktiv kisfiu.
Minden féle fajta tanacsot, otletet szivesen fogadok. Koszonom a valaszokat.
Kedves utolso. Mint ahogy is irtam, nem elek otthon, es itt nalunk az orvos csak annyit mond, hasznaljuk az itteni fogzasi kremet dentinox a neve, ami nekunk semmit sem er.
Tudod nem az a szegyen hogy az ember fejeben mar minden megfordul, hanem te aki ilyet irsz. Ha te is ilyen helyzetben lennel, nem tudom hogy allna a szad. Plusz ha hetek ota alig aludnal valamicsket, kivancsi lennek te mire gondolnal mar.
Ja es igen, kepzeld, megfordult a fejemben hogy esetleg szorakozhat, mert volt hogy atmentem a szobajaba, felvettem, csendbe maradt, beraktam a kisagyba es ahogy letettem felnezett es mosolygott egyet. Szinte mintha megvarta volna hogy kimenjek a szobajabol, felallt es orditott. Na akkor ezt minek nevezned.
Beraktam magam melle az agyba, hajnali 2kor felult es hangosan nevetve elkezdett jatszani. En fekudtem be a kisagyba, gondolhatod milyen kenyelmes volt, de a fiamert mindent, es szinten ugyanez volt. Ram maszott es jatszott, es mindezt hajnali 2-korul.
Na akkor mi ez ha nem egy kis huncutsag is.
En elhiszem hogy szepa.szorongas is, de mint ahogy mar irtam is,mostanaban inkabb apan csung rajtam kevesbe.
Na de azert koszonom a hasznos valaszod.
Ja, es meg valami, nem sir, csak ordit. Irtam mar hogy egy konnycsepp sincs a szemeben. Csak ordit, es sikitozik. Dobalja a takarojat, cumijat, alvos rongyat.
Hidd el meg tudom kulonboztetni hogy mikor szorakozik a fiam, es mikor rossz neki valami.
Jaj Istenem. Tudod mit, ha nem tetszik a kerdes ne irjal semmit.
Ertelmezd a kerdest, mielott valaszolsz.
Azt irtam, hogy van hogy szorakozik, nem azt hogy mindig. Plusz a szorakozast is ugy irtam, hogy szerintem lehetseges hogy akar szorakozik. Tehat nem zarom ki ezt a verziot sem. Na de mindegy is. Ismet koszi a nagyon hasznos valaszod.
Lehet, hogy egyszerűen túl fáradt, nem?
Ha a bölcsiben van most, lehet jobban lefárad és nem piheni ki ott magát napközben.
ÉN azt vettem észre a gyerekeimnél, a legkisebb 16hós, hogyha napközben eleget aludtak, akkor éjszaka is nyugodtan aldutak mindig.
Én mind a háromnál midnig nagyon figyeltem az órát- a napirendet betartottuk. MOst a 16hósomnál is! Mondjuk én otthon vagyok vele, és így nyilván jobban tudok rá figyelni, de pl Ő ha reggel fél8kor kel, akkor már 11kor újra ágyban van- nem bírja ki délig. 11től alszik vagy fél4ig!!!!! igen- akkor már nem alszik többet aznap, de van, hogy csak 2, fél3ig alszik- ekkor viszont nem bírja ki estig, így még akkor 5-6ig még alszik egy órát. És fél8kor fürdetés, vacsora, legkésőbb negyed 9kor alszik este.
Nem tudom hogy alakulnak a gyerekek alvókái- de nekem a fiam olyan jó alvó, hogy újszülöttként már a kórházban is csak aludt- ahogy hazahoztuk éjszaka is csak megébredt enni egyszer hajnalban és már aludt is vissza, és 5hetes korától már reggel7-8körül ébredt, és onnantól át is aludja az éjszakákat egyszuszra, nem ébred, nem sír fel, alszik síri csendben. A középső fiam dettó így aludt, a nagy kb 3hónaposan alduta át az éjszakákat- de onnantól stabil volt ő is. Végülis mind a három nagyon jó alvó lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!