Ti beleraknátok egy 5 és fél hónapos babát kompba?
8 hónapos kor előtt kifejezetten káros. Szerintem én utána sem fogom belerakni. Az idegrendszerének és az izmainak is jobb a mászás és a kúszás. Ha hamarabb megtanul járni, akkor lehetnek majd koordinációs zavarai, mert az idegrendszere nem fog rendesen összerendeződni a járáshoz. De úgysem fogsz tudni erről mindenkit meggyőzni.
Nagyon sok kisgyereket hordanak gyógypedagógushoz/gyógytornászhoz, a komp miatt.
Sem ennyi idős babát, sem idősebbet nem tennék bele. Persze, talán megtanul előbb járni, kimarad a mászás-kúszásból egy jó adag, és igen, lehetnek tanulási nehézségei, mivel nem gyakorolja majd eleget az ellentétes mozgásokat, és nem fejlődik megfelelően az agya. Soha nem volt kompban a gyerekem, 10,5 hósan járt.
Tegye inkább hasra, hadd másszon, attól legalább fejlődik. Van járóka a világon, ha nem akarja, hogy feltörölje a gyerek az egész lakást.
Én bele tettem:)
Most már 15 évesa fiam,szinte kitünő tanuló,gimnáziumba ment tovább tanulni....
Semmi baj a gerincével...
4 és fél hónaposan már mászott,9 hónaposan elindult....
Érdekes hogy a mai világban mennyi minden káros,régen miért nem volt az?
Én is ültem kompban és én is imádtam,semmi bajom azóta se és nem vagyok alul iskolázott se....
Ennek egy magyarázata van,hogy a mai világban a gyerekek sem olyanok már mint rég....
Na most lehet lepontozni:)))
Dehogy!!!
10 hónaposan kapott a lányom egyet, de ő akkor már kúszott-mászott, stabilan állt, pár lépést tett egyedül. Nem igazán szeretett benne lenni, tologatni annál inkább. Addig volt benne, míg kimentem wc-re, meg amíg evett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!