Van aki 4 hónapnál korábban addot pl. almát a babájának? A régi öregek azt mondják, már adhatnék a 3 hónapos babámnak.
Lehet bátornak lenni nyugodtan,és becsülendő az ilyen szülő manapság aki nem tartja be katonásan a legújabb marhaságokat hogy ne adj neki semmit mert érzékeny lesz rá stb....
viszont ha anyatejes akkor érdemes még 1-2 hónapot várni vele főleg ha van elég tejcid mert az bezavarhat a szopizásba(volt már rá példa)de meg lehet próbálni nyugodtan főleg ha tápszeres baba.
Gondolj bele, a régi öregek korában a 16 gyerekből 3 élte meg a felnőttkort---
A mai tudomány szerint fél év alatt nem tesz jót a baba emésztőrendszerének a hozzátáplálás, inkább várd ki!
Nekem is rossz táplálás miatt állt le majdnem az emésztésem és haltam meg majndem huszonévesen, gondolom ezt nem kívánod a gyerekednek...
(utálom, mikor a korán hozzátáplálók azt modják, semmi baja a kicsinek...most lehet nem, de később? tizen-huszon év mulva, honnan tudja mi lesz? ..)
Szerintem szegény előző válaszadónak nem az almától állt le az emésztése, szóval ne aggódj:-) Én is adtam neki korábban, orvosi tanácsra. Nagyon erős ki legényke lett belőle. Egy éves és nem válogatós, jó étvágyú baba. Ezzel szemben soha nem kapott tejpépet pl. Én a természetesség híve vagyok ha nincs tejcsi, szerintem nyugodtan kezd el.
Végülis nem pacalpörkölttel készülsz megetetni, nem?? :-)
Szia!
Az egyik válaszoló itt nagyon eltúlozta. A gyerekek, babák régen nem azért lettek angyalkák, mert összevissza etették őket, hanem mert számos olyan betegség volt, amire nem volt oltás. Ilyen a torokgyík is, ami nagyon sok babát érintett. (lsd. Kincskereső kisködmön). Ma már természetes, hogy oltják a babákat ellene. Az alma pedig... nos, egészséges, rostos, összeturmixolva, vagy almaléként is kiváló, akár már 3 hónapos korban is! Ha azt írtad volna, hogy disznósajtot akarsz adni neki, én is csápoltam volna , hogy tönkreteszed az emésztését:)
Szia!
Igen, én orvosi tanácsra adtam már három hónaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!