Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kevés ennyi alvás?

Kevés ennyi alvás?

Figyelt kérdés
A három hónapos kislányom átalussza az éjszakát, viszont nappal csak 3-4 X fél órákat alszik és van, hogy akkor is többször megébred és vissza kell altatni. Ez kevés, vagy tényleg csak ennyi lenne az alvásigénye?
2013. jún. 20. 14:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem kevés. Valószinűleg ennyire van igénye. Ha éjjel nem ébred és alszik egyhuzamban 10-12 órát, akkor elég a nappali alvása!
2013. jún. 20. 14:17
 2/6 gabszem ***** válasza:
100%
óóó, nálunk ugyanez volt, éjszaka 9-től reggel 9-ig aludt, nappal pedig 2x-3x fél órákat, 20 perceket. Ennyi az igénye.
2013. jún. 20. 14:18
 3/6 anonim ***** válasza:

babák 20 perc után kerülnek mélyalvásba. tehát a tied nem kerül ebbe, azért alszik ilyen keveset.

nem tudom hogy altatod, de próbálgasd, hogy nem teszed le egyből, hanem kivárod a 20 percet és csak utána jössz el mellőle vagy teszed le, stb.

nehéz és még neki is tanulnia kell :)

ahogy nő, úgy változik majd, te is belejössz meg ő is :)

addig meg próbálkozzál, hátha sikerül :)

2013. jún. 20. 14:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Általában hason fekve alszik el, máshogy nem is szeret. Vagy a kiságyban, vagy a játszószőnyegen, bár egyedül nem tud elaludni, paskolgatnom kell a fenekét és susogni. Nagyon aggódom, mert a környezetemben mindenki azt mondja, hogy kevés, meg nem jó hogy nem magától alszik el, mert ugye itt mindenkinek tökéletesen és magától alvó babája van! De kicsit megnyugtató, hogy szerintetek elegendő, mert végül is nem sírva kel fel, hanem jókedvűen Csak azért aggódom mert azt mondják, többek között a védőnőm is, hogy akkor nőnek és fejlődnek megfelelően a babák, ha eleget alszanak.
2013. jún. 20. 14:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Ebben a korban az enyém is ennyit aludt: 4-szer fél órát napközben. Éjjel pedig max 9 órát! Egyértelműen látszódott, hogy neki 30 percenként vannak az alvási fázisai...ez csak mostanság kezd változni, kb 7-8 hónapos korától tud többet aludni fél óránál nappal :)
2013. jún. 20. 16:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ez időszakos a babádnál. Az Én ugyanennyi idős kislányomnál is volt olyan időszak (1-2 hét), amikor délután 2-től nem aludt estig szinte semmit..

Igen, sajnos van ilyen.

Én azt mondom, próbáld meg jó alaposan lefárasztani. Amikor ébren van masszírozni, játszani vele, és akkor letenni aludni, amikor már nyűglődik, vagy látod rajta, hogy álmos.

Ezen kívül próbálgasd többféleképp elaltatni. Például kézben, a hasadon simogatás közben, vagy leteszed a kiságyba és mindig visszamész hozzá, ha sirdogál.

Valamelyik csak beválik nála. Lehet, hogy egyszer így, egyszer úgy fog elaludni..

Próbálkozz mindenképp, mert szerintem egy ekkora babának igenis kell még több alvás. Már csak azért is, mert hamar elfáradnak, még nem lehet a figyelmüket sokáig fenntartani, szóval nálunk legalábbis az ilyen nemalvásoknak hamar nyűglődés lesz a vége.

Kitartás!

2013. jún. 21. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!