Nem kevés egy 6 hónapos babának napi fél-1 óra alvás? Részletek lent.
Szia!
Ha a babád nem nyűgös akkor elég neki ennyi.Az én fiamnak nem volt elég,állandóan nyűglődött nappal egészen addig amig nem kezdett el mászni és emiatt jobban elfáradt na és hamarabb kezdett el ébredni.Reggel 7-kor 9.-9.30 helyett.Ez 6 hónaposan történt.Sajnos nem tudom igy megirni neked,hogy mitől-miért alszik csak ennyit pontosan a kislányod,de az biztos,hogy most kinyilt neki a világ és nem szeretne lemaradni semmiről:)De lehet valami zavarja,vagy egyszerűen sokáig alszik.
Az én kislányom 5 hónapos korától így aludt nagyjából egészen mostanig, hogy 9 hónapos, és már lefárasztja magát az egész napos kúszás-mászás-pakolással...
De egyébként olvastam is, hogy 5-6 hónapos kor körül jellemző, hogy lecsökken az alvásigényük, mert nem fáradnak ki, nem mozognak még annyit.
Úgyhogy nálunk is 2x fél órát aludt a lánykánk. Az éjszakát átaludta, este 8-től reggel 9-ig, aztán dél körül, majd 4 körül aludt egy fél órát, majd reggelig...
Most viszont, pár hete már napi 2x 1-1,5 órát alszik...még hogy alszik, beájul, elég lerakni az ágyra :)
Úgyhogy szerintem ne csinálj semmit, én sem tettem, majd alakítja ő magának igényei szerint. Persze a lehetőséget teremtsd meg, de ha nem akar aludni, akkor hadd játsszon... Felkelteni semmi esetre sem kelteném fel azért, hogy délután aludjon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!