Ingerültebbek vagytok mióta babátok van? Szoktatok veszekedni, "verekedni"? A baba miatti feszültség okozhatta ezt a helyzetet?
aranyos:)
fárdtak vagytok és ez okozhatja.
meg persze az aggódás a babáért, h minden rendben legyen vele. próbáljatok néha összebújni és megnézni 1 filmet pl, ami közelebb hoz titeket egymáshoz.
Az első időkben nálunk is így volt, bár én csak veszekedtem! Fáradtak voltunk, főleg én! 2-3 hét alatt beleszoktam a babás életbe, aztán már jó volt. 8 hónaposan megint volt egy ilyen időszakom, amit azzal orvosoltunk, hogy minden nap elmegyünk sétálni hármasban, ilyenkor a baba általában elvan, mi meg nyugodtan ki tudjuk beszélni magunkból a dolgokat, és tudunk másról is beszélni mint a munka és a baba. Ha meg tudjátok oldani érdemes, bár az elején nehéz és fájdalmas, megkérni a nagyszülőket, hogy vigyázzanak a kicsire, míg ti elmentek valahova kettesben. ez lehet mozi, egy vacsora vagy egy sütizés, kirándulás, vagy akár találkozás barátokkal, lényeg, hogy együtt legyetek és ne legyen veletek a baba.
Jó babázást kívánok!
igen ismerős, bár mi nem veszekedtünk, mert párom egy szikla.
De én tiszta ideg voltam mindig. Az iszonyatos felelősség terhe alatt asszem. Ja és négy fal közti bezártság. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehezen tűröm, de kicsit kikészültem. Azt gondoltam, hogy milyen jó a kismamáknak, ráérnek, sétálgatnak... EGYEDÜL
Szóval nekem a felnőtt társaság is hiányzott.
Nekem néha segített, ha egyedül mentem el valamit intézni, de volt hogy egy közös program 3-asban, az nyugtatott le.
Néha összejöttünk anyukák a babákkal valakinél, és közben beszélgettünk.
a baba-mama klub is jó volt.
Ha már végképp nem tudtok zöldágra vergődni a problémával, keresd fel a védőben a pszicsológust, vagy családsegítőt. Nem szégyen. Kár lenne a családért és a babuciért.
Szia!
Én is így voltam. Csak nekem egyszerre két babát kell ellátnom, iker kisfiaim vannak. Teljesen kiborított a tehetetlenség, a bezártság a 4 fal közé, és hogy mindent alárendeltem a babák igényeinek. Imádom Őket, de néha kiborított, hogy se enni nem tudtam tőlük, se aludni, takarítani és még sorolhatnám. Aztán rájöttem, hogy jót tesz nekik is, ha hetente 1-2 alkalommal Apa elviszi őket anyósomhoz, és én addig tudom hallgatni a kedvenc zenéimet, rendezgetem a ruháimat, jut egy kis időm mozogni, a hobbymra és mikor hazajönnek, teljesen megváltozom, mintha kicserélnének azalatt a 2 óra alatt.
Szerintem Neked is jót tenne, ha tudnál szánni egy kis időt magadra, vagy ha néha azt tudnád tenni, amit még a baba megszületése előtt. Én elkezdtem szedni a Magne B6-ot, sokat segít, több türelmem van. De engem nagyon feltölt, ha négyesben szervezünk valami programot, nyáron fagyiztunk, sétáltunk, de néha annak is örülök, ha egy szupermarketben bevásárolunk hétvégén. Mindegy, mi, csak kicsit más legyen, mint a monoton megszokott mindennapok, és biztosan Te is másképp látsz majd mindent, ha kimozdulsz, amíg biztonságban van valakinél babád. Én sajna egyedül nem sok mindent tudok tervezni két 7 hónapos picivel, de már látom, hogy bővül a lehetőségek köre, minél nagyobbak.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!