Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én már ezt nem bírom idegileg!...

Én már ezt nem bírom idegileg! És ezt a babácskám is érzi!? (több lent)

Figyelt kérdés

Kezdem az elején! 10 éve vagyok együtt a férjemmel és 2 éve vagyunk házasok! Eddig jól éltünk igaz,hogy albérletben lakunk de mivel a pénz rendben volt úgy döntöttünk jöhet a pici! Ő most 14 hónapos! Viszont a születésétől nagyon nehezen élünk! A férjem előtte külföldre járt mert kamionos! Születése után az a cég megszünt akkor belfüldön dolgozott de sajna az olyan fiztés volt,hogy vissza kellett menie külföldre! Viszont állandóan gond van a fizetésével már kb a 3. helyen van de ez sem lesz jobb! Hónap végére már bele vagyok betegedve,hogy nincs pénzünk! Rettenetesen érzem magam,hogy nem tudok mindent megadni a kicsinek és ezt ő is érzi! Sajna én sem tudok visszamenni dolgozni mert hiába a bölcsi én a kereskedelemben nem találok olyan állást ami a bölcsi nyitvatartásához alakítható lenne!

Hogy lehet ezt átvészelni?

Csak a kicsit sajnálom de nagyon! :(

2013. jún. 20. 10:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Más munka? Amúgy a kereskedelemben pontosan mit csinálsz? Mert pl. ismerősöm pénztáros, ő 6 órában dolgozik, a gyerek másfél éves, bölcsis, ja a Spar-ban dolgozik, most várják a második gyereket. De állítólag a DM-BEN is lehet így dolgozni, sőt ami biztos: Meki, Burger King. Nem egy álom munka, sőt... Viszont ezért mindig van felvétel, és dolgozhatsz részmunkaidőben. Ugyanúgy, ahogy a diákoknak is igazodnak a sulihoz. Min tudnátok spórolni, mi az, ami nélkülözhető?
2013. jún. 20. 10:19
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha ennyire rossz a helyzet, akkor keress munkát! Lehet találni olyat, ami igazodik a bölcsihez.
2013. jún. 20. 10:21
 3/12 anonim ***** válasza:

Ez téged zavar, a kicsit nem zavarná! Hidd el sokkal rosszabb körülmények között is fel tud nőni boldogan egy gyerkőc!!!De mivel téged ez ennyire frusztrál, ezt érezheti a pici is és így már meg is van az ördögi kör!

Magadba kell helyre rakni, hogy nem tudsz mindent megadni a babádnak - teszem hozzá, nem is kell neki minden! A lényeges dolgok legyenek meg: étel, ital, pelenka. Ruhákat, öltözködést pár forintból is ki lehet hozni turikból, akciókból. Én mindig nézem az akciókat és úgy vásárolok neki. Nem tudunk neki mindent megadni, de nem is áll szándékomban. Én is úgy nőttem fel, hogy kevés pénze volt a szüleimnek! Még is diplomás (szinte minimálbéres tanár) anyuka lett belőlem. Szerintem ez nem pénz kérdése.

Azt elhiszem, hogy nagyon rossz lehet, hogy a gyerek után kerültetek ilyen anyagi helyzetbe, de kis változtatásokkal, okosan ki lehet jönni kis pénzből is!

Sok sikert és ne keseredjetek el!

2013. jún. 20. 10:22
 4/12 anonim ***** válasza:

Munkát kell keresned, ha nem bolti munka akkor mást.

Ovi is így lesz nyitva, és akkor már gyed/gyes sem fog járni, akkor egy fizetésből hogy fogtok megélni?

2013. jún. 20. 10:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Semmi! Már csak a legszükségesebbeket veszem meg! Már még a gyereknek is az olcsóbb gyümiket keresem! A 6 órással az a baj,hogy nem lenne több a fizu mint a gyedem! Vagy ha kicsivel több is elmene a bérletre meg ilyenekre! A régi munkámat visszakapnám de ott eladó voltam havi 15 nap de az reggel 7-től este 8-ig! Az sem megoldás mert senki nincs akki hozza vagy esetleg vigye a gyerkőcöt!
2013. jún. 20. 10:25
 6/12 anonim ***** válasza:
a kicsit nem az zavarja hogy nem tudsz neki mindent megadni, hanem az hogy az anyukája stresszel, feszült, és ideges...
2013. jún. 20. 10:26
 7/12 anonim ***** válasza:
34%
gyed mellett tudsz mellék állásban dolgozni, azzal nem veszíted el emlékeim szerint... (másnem felvesznek feketén)
2013. jún. 20. 10:28
 8/12 anonim ***** válasza:
Bár nem látok bele a mindennapjaitokba és a tányérotokra, de gondolod, hogy ha nem a csili vili gyümit veszed meg, hanem a kicsit nyamvadtabbat az akkora gáz?? Ugyanaz (vagy lehet még magasabb) a vitamin tartalma, ízre ugyanolyan finom (vagy még finomabb). Én mondjuk a kezdetektől nem foglalkoztam ilyesmivel. Ha valami olcsóbb nem hipi szupi márkás még ugyanolyan jó, mint a drágább változat, ahol lehet, hogy magát a márkát fizeted és nem a jobb minőséget. Ne stresszelj, szeretettel ugyan jól lakni nem lehet, de ha van ugyan mit enni, akkor már a szeretet a legfontosabb, nem a csillogás.
2013. jún. 20. 10:42
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a biztató szavakat! Tudom,hogy ő még ezt nem érzi csak azt amit érrajtam lát! De néha úgy elgondolkozom és olyankor nagyon bánt,hogy ilyen a hejzetünk most! Tudom,hogy idővel javulni fog csak most ez az én lelkemnek rossz érzés! De mindenkinek köszönöm szépen!
2013. jún. 20. 10:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha elmúlt 1 éves a gyerek, dolgozhatsz gyed mellett részmunka időben. Keress olyan eladói munkát, ahol erre van lehetőség.
2013. jún. 20. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!