0-24 hogy bírjátok idegileg a babákkal?
Szia!
Megértelek, átérzem!!!
Szerintem igenis szánj magadra egy kis időt, ha pl. alszik, akkor azt Te is használd pihenésre, szunyókálj mellette, vagy olvass, nézz meg egy filmet...
Nem kell egy gyereket 0-24-ig folyamatosan szórakoztatni, lekötni. Meg kell tanulnia egyedül is elfoglalnia magát, És nem feltétlenül a Te kényelmed miatt, hanem a saját érdekében. Egy kisgyereknek kell tudnia egyedül játszania! Erre már egy pár hónapos baba is képes (amikor pl. érdeklődéssel szemlélgeti a kezeit, lábait, félürákon át), de egy 100 hónapos már sok mindenttud egyedül csinálni, kockákat épiteni, lapozókat nézegetni, edényekbe ki-be pakolászni, autókat tologatni, stb.
Tedd le magad mellé a szőnyegre, vagy a járókába, hogy azért lássátok egymást, és pl. amig Te főzöl, ő játszik.
A sétálásban is alakits ki rendszert! (most még lehet fél napokat a sétálgatni, de télen úgyis többet lesztek a szobában, erre is fel kell készülni!)
üdv a klubban:(
Nekem még 5 percnyi segítségem sincs....
Egy órára sem tudom odaadni sehova :(
Nem akarlak elkeseríteni,de ez csak még rosszabb lesz....ahogy nő.Két és fél éves a lányom,Minden nap 2x menni kell,amióta megszületett állandóan menne(játszótér,séta stb.)Ha itthon maradunk(eső v.rossz idő miatt)egy percet nincs el egyedül.Segíteni sajnos nem tudok,mert nálunk talán még rosszabb a helyzet,a hisztikorszak közepén,meg hogt
Minek szültél gyereket??? Mi az hogy hogy bírjuk idegileg???
Na csak vicceltem.Én egyedül nevelem a gyereket. Hogy oldom meg? Bőgök a fáradtságtól amikor a gyerek elalszik és nekem még millió dolgom van. Az a baj, hogy én néha sem tudok elszabadulni, pedig nagyon jó lenne egy kicsit! :( Nekem sokat segít, ha beszélhetek valakivel (boltban, parkban stb) Igaz akkor is ott a kicsi de az más. Mást sajnos én se tudok mondani, de nekem is jó lenne pár ötlet a kikapcsolódásra, úgy, hogy a kicsi is velem jön. Létezik olyan?
Amíg ilyen kicsi, én nem adnám be sehová :-( Legalábbis nem minden nap.
Bár én csak 3 hónapja csinálom egyedül amióta a férjem külföldön van, de akkor sem. Főleg nem minden nap.
Viszont a játszóházakat meg lehetne nézni, van olyan ahová be tudod adni pár órára. Ha budapestiek vagytok, akkor a kuponos oldalakon vannak néha akciók, pl 2 óra 500 ft-ért, ezeket érdemes figyelni.
bocsi hamarabb elment....
szóval mi még éjszaka sem alszunk,mert 3-4x kel éjszaka,még soha nem aludt át éjszakát :(
Szóval nem vagy egyedül :(
Szia!
Kicsi kitekintés: igen igazad van, ált. azok írják, h "minek szülted?", akiknek még nincs is. Majdnem mki azt hiszi ygerekvállalás előtt h a csescemő egy tehetetlen kis valami, gügyögél, mosolyog, szopiztatni kell, aztán cseperedik...és egyszercsak 18 éves lesz. Hát nem!! Az anyai munka szerintem a legnehezebb, legstrapásabb munkák egyike a világon!
Hogy a kérdésre is válaszoljak! Abszolúte átérzem, és bár nem nagyon olvastam a hsz-okat, de próbálj valahogy "kimenőt" szervezni, akár heti 1-2-3 óra is már csodákra képes. Apára rá lehet bízni, ha más nem. Kaját, pelsut mindent megmutogatni neki, te meg elmész mondjuk kozmetikushoz+ fodrászhoz, vagy egy új cipőt venni magadnak...bármi, csak h kiszakadj kicsit a "rutinból"!
remélem, nem értesz félre.
teljesen értem a gondod, én is így voltam. aztán 22 hó különbséggel megszületett a 2.gyerekünk.
most, ha csak az egyik gyerekkel vagyok, nyaralásnak érzem. nem is értem magam, mit éreztem nehéznek, amikor 1 gyerekünk volt.
szóval, prbálj ki nagyobb terhelést, utána öröm lesz csak a 10 hósoddal tölteni a napokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!