Mi lesz a baba lakcímkártyáján?
Figyelt kérdés
Gondolom kapni fog, amint megszületik, vagy hogy működnek ezek? Az anyakönyvi kivonatot kell elvinni az önkormányzathoz? Novemberre vagyok kiírva és már most előre gondolkodnék, mit hogyan kell majd csinálni. Kérdésem, hogy albérletben lakok és ugye lakcímem egy 200km-rel arrébb lévő városban van a tartózkodási helyem meg ahol ténylegesen vagyok albérletbe. Akkor a kicsinek melyik cím fog szerepelni a lakcímkártyáján?2013. jún. 19. 21:30
2/12 anonim válasza:
Igen, a Te állandó lakcíme lesz az ő címe is, ezáltal minden hivatalos ügyét elvileg ott kellene majd intéznetek... Célszerű lenne oda bejelentkezned, ahol jelenleg élsz. Nálam is ez volt a szitu, ezért a baba születése előtt módosítottam az állandó lakcímemet.
3/12 A kérdező kommentje:
úúú hát módosítani nem tudom, mert albérlet ez. és nem engedi meg h állandora irjuk be, meg mi van ha nem is maradunk ott.? :S most akkor hogy szaladgáljak 200km-t? :O
2013. jún. 19. 22:28
4/12 anonim válasza:
Egyáltalán nem kell 200 km futkosni, miért kellene?
5/12 anonim válasza:
Ami a te lakímkártyádon van az lesz az övén is
6/12 anonim válasza:
A te állandó lakcímed lesz rajta az övén is. de minden ügyet el tudsz intézni a tartózkodási helyeden is, tehát nem kell utaznod.
7/12 A kérdező kommentje:
köszi
2013. jún. 20. 10:09
8/12 anonim válasza:
Nincs állandó lakcím, lakóhely van. Nincs ideiglenes lakcím sem, hanem tartózkodási hely van. Nincs megszabva, hogy a lakóhelyedet vagy a tartózkodási helyedet milyen gyakran változtathatod. Amikor beköltözöl, bejelented a lakcímedet, és kész. Mi van, ha nem is maradsz ott? Akkor bejelented az új címedet. Ja, és az is jogellenes, hogy a tulaj ezt vagy azt a címet nem engedi. Semmi köze hozzá, hogy te milyen címet jelentesz be, neki kutyakötelessége aláírni a bejelentőt. Ha van két tanúval aláíratott, vagy közjegyzőnél közokiratba foglalt bérleti szerződésed, akkor nem is kell a tulaj külön aláírása a lakcímbejelentőre. Ha érted, mire gondolok...
9/12 anonim válasza:
Addig míg a tulaj meg nem tudja és kényszer kijelentéssel ki nem jelent és egy csecsemővel mehetek albérletet keresni.
Jobb a békesség, főleg ha nem is számít mert tényleg teljesen mindegy hol van az állandó lakcímed.
10/12 anonim válasza:
A tulaj nem tud kényszerkijelenteni, amíg ott laksz. Egyébként sincs értelme megakadályozni a lakcímbejelentést, mert annak semmi köze ahhoz, hogy jogszerűen laksz-e a lakásban. A lakcímbejelentés megakadályozása egyfajta egzecírozás a tulaj részéről: neki nem előnyös, neked viszont hátrányos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!