Van itt olyan anyuka akinek 10 hónap körüli babája rossz alvó? Hányszor kel? Kiságyban alszik?
Enyém 9 hónapos. Kb egy hónapja, mióta felállt nagyon "durvák" az éjszakák: onnank kezdi a felsírást, mikor mi fekszünk, kb fél 12-kor. És onnan általában 1 óránként felsír! Sokszor nem elég a simi, a cumi, ki is kell vennem, és a kezembe ringatnom. És olyan is előfordul, hogy magunk mellé rakom, annyi a kérdés, hogy éjjel ez hánykor következik be. Mellettünk legalább nyugodtan alszik még 2-3 órát reggelig. Olyan éjszakánk is volt, mikor fél óránként üvöltött fel! Nem éhes, nem fáj a foga (az inkább elalvás előtt,vagy ritkán éjszaka fáj neki - habár még egy se bújt ki). Éjjel kb 8, max 9 órát alszik, napközben ált. 3,5-4 (4-szer 1-1 órákat)órát.
Nagyon bízok benne, hogy ez csak időszaki dolog nála, mert eléggé rémes vagyok így napközben neki, mikor ennyire nem hagy aludni. Én még így sem tartom őt rossz alvónak, szimplán egy rosszabb periódusa van, lesz majd jobb is - ennél csak jobb lehet :)
Kitartást, nem vagytok egyedül fent éjszaka, sok más anyuka és babája is "nézegeti a csillagos eget" olyankor! :)
Én is másoktól mindig azt hallom, nekik milyen jó alvókájú babája van. Ez elég elkeserítő tud lenni egy -egy rosszabb éjszaka után.
Nekem 9,5 hónapos a pici és idáig 2x volt átaludt éjszakánk, ami azt jelentette, hogy kb. 11-től reggel 5-ig.
Amúgy egy átlag éjszakán 10 körül alszik el, fél egy-egy között kel először, 3 körül másodjára és hajnalban még egyszer, amikor is vagy visszaalszik, vagy nem.
Kiságyban kezdjük az éjszakát, és mindig csak addig teszem vissza, ameddig bírom szusszal. Az utóbbi időben, ideköltöztem mellé egy matracra, hátha a közelségem elég ahhoz, hogy a kiságyban maradjon, de nem. Szóval reggelre mindig mellettem van, de akkor legalább alszunk egy kicsit együtt. Ez van. :-(
Kíváncsi vagyok meddig tart. A nagyobb fiam 6 hetes korától átaludta az éjszakát. Akkor még én is azt mondtam, hogy micsoda meggondolatlanság egy ágyban aludni a babával. Hát most, egyáltalán nem így gondolom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!