Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet attól magasabb a hője,...

Lehet attól magasabb a hője, mert melege van?

Figyelt kérdés

Napközben 37,2 körül szokott lenni,de tegnap estére 37,7 volt,most meg 37,8.

Ezekből még nem vontam le az 5 fokot,de azért sokallom igy is úgy is a mért értékeket.2,5 hós

2013. jún. 16. 20:29
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

A 37,2 és a 37,3 teljesen normális egy babánál, pláne ilyen melegben.

Off: te minden nap megméred a hőjét?

2013. jún. 16. 21:00
 2/6 A kérdező kommentje:

nem mérem minden nap

37,7 ill.37,8 levonás nélkül annyi (sokallom még levonással is)

2013. jún. 16. 21:10
 3/6 anonim ***** válasza:

ilyen pici babának magasabb még a testhője, más a hőháztartásuk.

a 37,2-37,3 (levonással! mindig úgy mondjuk/írjuk, hisz le kell vonni belőle, akkor kapjuk meg a testhőmérsékletet!) teljesen normális egy ekkora babának.

ha sokallod, olvass utána, rengeteg helyen megtalálod a neten, vagy kérdezd meg a gyerekorvost, ő is meg fog nyugtatni, hisz ez természetes

2013. jún. 16. 21:44
 4/6 A kérdező kommentje:
hát a gyerekorvos tuti nem,mert ő ezt már láznak mondja,mert nem hisz a levonásos módszerben.... :(
2013. jún. 16. 21:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Akár hisz akár nem akkor is le kell vonni az 5 tizedet. Ha levonással mérsz majd 37.5 akkor utána érdemes nézegetni, nincs e egyéb tünet. 38 alatt (levonással) nem kell vele semmit sem csinálni, de az már láznak számít. 37.5 és 38 között figyelni kell, ha szalad fel felé akkor gyógyszer kell. Ha 38 fölé megy akkor gyógyszer és hűtő fürdő. De a te esetedben semmi baj nincs a gyerekkel melege van neki is adhatsz rá kicsit kevesebb ruhát is.
2013. jún. 16. 23:11
 6/6 anonim ***** válasza:

első vagyok, miért lettem nulla százalékos??? engem tényleg érdekelt, hogy ha mindennap méri a babája hőjét, akkor ezt miért teszi...

Kérdező, ez nem láz, sőt, ebben a hőségben még csak hőemelkedésnek se számít. Nem muszáj levonni, levonás nélkül így alakulnak a hők: 38-38,5 között hőemelkedés, 38,5 felett láz.

Ha levonsz, akkor 37,5-38 között hőemelkedés, 38 felett láz. Ebben nem hinnie kell a gyerekorvosnak, Viszont ha a dokitok szerint 37,3 már láznak számít (illetve levonás nélkül 37,8), akkor az elég gáz.

2013. jún. 18. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!