2 éves kisfiam rettentően sír, mert látja, hogy pakolunk és költözünk. Hogyan tudok neki segíteni?
MI nemrég voltunk nyaralni két évessel.
Nem értette az egészet, hogy mi történik, miért jó ez nekünk. :D Az esti fürdés-elalvás volt a csúcspont, sírt egy picit a fürdés előtt, hogy menjünk haza. De utána nem volt gond. Csak folyamatosan kérdezgette, hogy haza???, amikor elindultunk valahová.
Szerintem nálatok inkább rajtad érzi, hogy valami nem jó, és ezt reagálja le így.
Szerintem egy 2 éves gyerek úgy viselkedik ahogy a szülei viselkednek. Azt él meg amit a szülei.
Szerintem ha a szülök tartanak valamitöl, félnek, szoronganak, izgulnak, azt a gyerek 100%-ig ugyan így éli meg. Vagy is ez nem a gyereket viseli meg hanem titeket.
Már írod is "Sajnos elköltözünk" vagy is te ezt negatívan éled meg, hogyan másképp tudná a gyerek ezt megélni? A gyereknek nincsen még fogalma mi is az a költözés, mi is az hogy máshol élni, így ha te ezt pozitívan éreznéd akkor ö is már alig várná. De látja rajtad, hogy olyan dolog amitöl félni kell, amitöl anya szomorú, ami anyát nyomassza.
Nem tudsz ezzel már sokmindent csinálni, fogadd el magadban, nézd a pozitív oldalát, örülj neki igazán a szívedböl és a gyerek is meg fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!