Nagyot hibázunk ha egy szobába költözünk a 4 hónapos babánkkal? Ki meddig aludt egy szobában a kicsijével?
Én azt mondom,hogy mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó. Nálunk pl. alapelv volt,hogy nem fogok a gyerekhez költözni! A férjem sem szerette volna és én is szerettem volna a férjemmel aludni. Mi 7 hetes korig aludtunk a fiammal egy szobában. De mindig a kiságyban altattuk. 7 hetes átkerül a saját szobájába, és azóta tökéletes el van, jól érzi ott magát! Én nem bánom,hogy nem költöztem be hozzá, mert igazából mi a férjemmel csak este tudunk "élni". Akkor beszéljük meg a nap dolgait, akkor iszunk meg egy pohár bort, akkor vagyunk ketten stb.
Nagyon ritkán volt olyan,hogy ha éjjel felsírt és nem bírtam a kiságyban visszaaltatni, akkor átvittem magunk közé, de ahogy visszaaludt, vissza is vittem!
Van akinek lehetősége sincs külön szobában aludni a picitől... ártani nem fogsz a babának!
Max. a saját kapcsolatodnak... érted.
Az én lányom ahogy hazahoztuk a kórházból rögtön a saját szobájába aludt és azóta is ott alszik, most 20 hónapos. Soha nem altattuk magunk között, igaz jó lett volna, de egyet értek az előttem szólóval, hogy én is szeretek a férjemmel aludni és mindenkinek legyen meg a saját kis helye. Mi eldöntöttük, hogy nem szokatjuk magunk közé, mert később a gyereknek is rossz lesz ha ki akarjuk rakni.
"Ha igényelné a külön szobát akkor meg kihoznánk az ágyunkat."
Ez mondjuk olyan 14-15 évesen szokott már igény lenni. Mit gondolsz, hogy hogyan fogja kifejezni magát a gyerek, hogy nem akar benneteket már a szobában? Sehogy! Nagyon is jól fogja magát érezni hogy ott vagytok. Esze ágában se lesz külön menni! De én nem érzem azt, hogy mondjuk az én lányom rosszul érezné magát egyedül a szobájában. Nagyon szeret ott lenni, délbe már ő szól, hogy menne aludni és bekéreckedik a kiságyába. És alszik egész éjszaka is!
Szerintem azt tedd, ami a babanak a legjobb! Nekunk is rossz alvi, hasfajos, a vilagert nem tennem kulon szobaba! Imadjuk, hogy barmikor ranezunk latjuk. Nekunk ugy teljes a csalad, hogy 3an vagyunk. Kettesben tudunk lenni maskor.
A legfontosabb, hogy a babad kiegyensulyozott legyen, szerintem ne aggodj ezen, vedd magatok melle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!