Sok Anyuka jön-megy kicsijével tömegközlekedést használva vagy inkább autót vezettek?
Ha csak busszal és egyébbel közlekedtek 1,5-2 éves picurotokkal, könnyedén megy? Könnyen eljuttok velük kicsit messzebbre is? Nem sír a buszon (már úgy értem azért, mert fél a hangos motorzajtól, vagy ilyesmi)? Van olyan köztetek, aki a lakhelyüknek csak a közvetlen közelében tud jönni-menni picijével?
Az én gondom az, hogy lassan 2 éves kisfiammal eddig párszor megpróbáltam buszra szállni, de le is kellett szállnunk 1-2 megálló múlva, annyira sírt és csimpaszkodott a nyakamba. Úgyhogy gyakorlatilag csak a környékre tudok vele kimozdulni, ami nem nyújt túl sok lehetőséget. Pl. úgy elvinném Állatkertbe, játszóházba hétköznap vagy valahová, ahová busszal, villamossal mehetnénk, de a környéken lévő két játszótéren és egy kisebb plázán kívül nincs más lehetőség. Igaz itt van nem messze a Citadella is, de 2 év alatt minden zegzugát bejártuk. Szóval, jó lenne színessé tenni a napjainkat, és nem csak akkor menni kicsit messzebbre, amikor Apa visz minket autóval. Annyira várom azt a pillanatot, hogy csatangolhassunk kettesben is kisfiammal, akár kibuszozva a Ligetbe vagy bárhová, ahol jól érzi magát.
szia!
mi vidéken lakunk, egy autónk van, amivel apa jár dolgozni.
ha véletlenül itthon van a kocsi, akkor ugye apa is, és vagy együtt megyünk valahová, vagy sehogy...
én kb. 4 hónaposan vittem először buszra, kendőben, aztán babakocsiban is, most kétéves, mindenhová motorral megy, a buszon ül az ölemben, a motor a lábamnál.
kissé ugyan macerás, hogy a legközelebbi város is bő félórára van, de elnézelődik, szoktam vinni pici könyvet is, amit lapozgat, vagy csip-csip-csókázunk... ráadásul ha rossz az idő, vagy esik, és muszáj menni, akkor ugye babakocsi, esővédő, esernyő, gyerek, táska... úgy nézek ki mint a málhás szamarak.
sztem kezdjétek apránként: menjetek 1-2 megállót, és mielőtt pánikolna, szálljatok le. ha mindig egy kicsit tovább húzod, meg fogja szokni. vagy drasztikus: elindultok, ő visít, te vigasztalod. nem fog egy órán át sírni, mert annál nagyobb lesz az újdonság varázsa. rájön, hogy ez izgalmas és nem félelmetes, onnantól nyert ügyed van:)
sok sikert!
Szia, mi kisvárosban lakunk, a dolgok max. 15 perc sétára vannak, úgyhogy ha tehetem akkor babakocsiban eltolom - most hogy jön a rossz idő, nem tudom majd hogy lesz, mert 14 hós a kisfiam, még nem volt igazi telünk, tavaly csecsemő volt télen, akkor nem vittem sehová - mondjuk a császár után örültem, hogy élek :-))))
Ha apa itthon van, akkor autóval megyünk, mert akkora időzítem a nehéz dolgok vásárlását, amit nem tudok-tudtam a sport babakocsival elhozni.
Azért is szeretek sétálni a gyerkőccel, mert lévén kisváros sok ismerőssel összefutok, autóval meg csak elmegyünk egymás mellett és mivel a régi barátaink itt hagytak minket, mert gyerekünk lett sokszor jólesik egy-két szót beszélni másokkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!