Mi lehet vele? Babám 10 hetes és 2 napja rettentően sír ha leteszem és nem tud elaludni. Ha a vállamon van 2 perc alatt elalszik, amint leteszem felébred.
hát ezek a babák már csak ilyenek ;)
neki is meg kell tanítani, hogyan tud egyedül elaludni. sok baba csak nagyon sokára érik meg erre, enyémet 10 hónapos koráig kellett altatni, van, aki még a 3 éves mellett ül elalvásnál, szóval ezzel semmi baj sincs szerintem.
az meg, hogy ha leteszed, felébred... ezt ki kell tapasztalni, de kb. 20 perc alatt jutna el a babák a mély alvásig, addig hagyd a válladon.
vagy pont így tudod egyedül elalvásra szoktatni, hogy mindig korábban teszed le, így végül már ébren ágyba kerül :)
Teljesen természetes, a kisbabáknak nagyon-nagyon nagy szükségük van a testközelségre, csak ott érzik biztonságban magukat. Végülis ők 9 hónapig a legnagyobb biztonságban éltek, aztán kikerültek egy teljesen idegen, félelmetes világba. A testközelségben kapják meg azokat az ingereket, ami emlékezteti őket a méhen belüli állapotra, azért ott tudnak megnyugodni, ellazulni, elaludni.
Sokan e miatt alszanak egy ágyban a babával. Ha nincs ellene kifogásod, akkor nyugodtan aludjon Veled. Sokan csinálják, van akinek beválik. Én nem igazán akartam ilyet. Ezért hordozókendőben altattam. Éjszaka, ha felébredt megszoptattam. Próbáltam betenni a kiságyába, ha felébredt rá és sírt, beraktam hordozókendőbe. Kb. 20 percet sétáltam vele, megint megpróbáltam lerakni. Ha akkor is felébredt, akkor vissza a kendőbe, kezdtem újra az egészet. Volt hogy kétszer másfél órát mászkáltam vele egy éjszaka. Ez ment két hónapig, aztán kialakult, hogy megszoptattam, betettem a kiságyba és alszik tovább. Szóval mi így oldottuk meg, hogy nem is hagytuk sírni, és nem is alszunk vele egy ágyban. Persze strapás volt nagyon...
Én is így voltam, csak nekem este is csinálta. Jöttek a kell a közelség szöveggel (ami persze tényleg így van),jaj meg hogy el lesz kényeztetve, meg a testem melegét szereti.
Aztán kiderült 1-2 hét után, hogy ő nem szeretne háton aludi, hanem inkább hason szeretne. Innentől kezdve sokkal jobban aludt. Persze vannak időszakok amikor nehéz letennem, meg ráznom kell a kispopsiját.
Szóval próbáljátok meg más pozicióba letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!