Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet vele? Babám 10 hetes...

Mi lehet vele? Babám 10 hetes és 2 napja rettentően sír ha leteszem és nem tud elaludni. Ha a vállamon van 2 perc alatt elalszik, amint leteszem felébred.

Figyelt kérdés
Eddig nyugis baba volt nagyon, anyatejes.
2012. jún. 15. 14:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Enyém ugyanezt csinálja hetek óta. Most 12 hetes. Még én sem találtam meg rá a megoldást.
2012. jún. 15. 14:51
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

hát ezek a babák már csak ilyenek ;)

neki is meg kell tanítani, hogyan tud egyedül elaludni. sok baba csak nagyon sokára érik meg erre, enyémet 10 hónapos koráig kellett altatni, van, aki még a 3 éves mellett ül elalvásnál, szóval ezzel semmi baj sincs szerintem.

az meg, hogy ha leteszed, felébred... ezt ki kell tapasztalni, de kb. 20 perc alatt jutna el a babák a mély alvásig, addig hagyd a válladon.

vagy pont így tudod egyedül elalvásra szoktatni, hogy mindig korábban teszed le, így végül már ébren ágyba kerül :)

2012. jún. 15. 14:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nekem este is és éjjel is egyedül alszik el. Csak napközben csinálja ezt.
2012. jún. 15. 14:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Teljesen természetes, a kisbabáknak nagyon-nagyon nagy szükségük van a testközelségre, csak ott érzik biztonságban magukat. Végülis ők 9 hónapig a legnagyobb biztonságban éltek, aztán kikerültek egy teljesen idegen, félelmetes világba. A testközelségben kapják meg azokat az ingereket, ami emlékezteti őket a méhen belüli állapotra, azért ott tudnak megnyugodni, ellazulni, elaludni.

Sokan e miatt alszanak egy ágyban a babával. Ha nincs ellene kifogásod, akkor nyugodtan aludjon Veled. Sokan csinálják, van akinek beválik. Én nem igazán akartam ilyet. Ezért hordozókendőben altattam. Éjszaka, ha felébredt megszoptattam. Próbáltam betenni a kiságyába, ha felébredt rá és sírt, beraktam hordozókendőbe. Kb. 20 percet sétáltam vele, megint megpróbáltam lerakni. Ha akkor is felébredt, akkor vissza a kendőbe, kezdtem újra az egészet. Volt hogy kétszer másfél órát mászkáltam vele egy éjszaka. Ez ment két hónapig, aztán kialakult, hogy megszoptattam, betettem a kiságyba és alszik tovább. Szóval mi így oldottuk meg, hogy nem is hagytuk sírni, és nem is alszunk vele egy ágyban. Persze strapás volt nagyon...

2012. jún. 15. 14:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is így voltam, csak nekem este is csinálta. Jöttek a kell a közelség szöveggel (ami persze tényleg így van),jaj meg hogy el lesz kényeztetve, meg a testem melegét szereti.

Aztán kiderült 1-2 hét után, hogy ő nem szeretne háton aludi, hanem inkább hason szeretne. Innentől kezdve sokkal jobban aludt. Persze vannak időszakok amikor nehéz letennem, meg ráznom kell a kispopsiját.

Szóval próbáljátok meg más pozicióba letenni.

2012. jún. 15. 15:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Éjjel velem alszik és semmi baja sincs,csak nappal csinálja ezt 2 napja. Izgulok, hogy mi lehet vele.
2012. jún. 15. 15:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Nappal én sokszor kendőben altatom, közben teszek-veszek, főzök, takarítok, stb.
2012. jún. 15. 15:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Különben szerintem nagy valószínűséggel semmi nincs vele. Kisbabáknak vannak időszakaik, amikor felvesznek szokásokat nagy hirtelen, majd nagy hirtelen abbahagyják. Legalábbis a két és féléves fiam és az öthónapos lányom mellett ezt tapasztalom. Lehet, hogy eddig túl kicsi volt, alig értek el hozzá ingerek, most már kicsit többet fog fel a világból, azért nyugtalanabb.
2012. jún. 15. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!