Lehet osszefugges hozzataplalas elkezdese es rohamosan romlo ejszakai alvas kozott?
Ha már így kérdezed, azért tartom korainak, mert a WHO ajánlásai, és minden egyéb mai ajánlás szerint fél éves korig elég az anyatej/tápszer. És miután 10-20-30 éve vannak ilyen megfigyeléseik, elhiszem nekik (főleg angol nyelvű publikációkat olvastam). A "minket is így etettek, mi is felnőttünk, itt vagyunk" stb... hozzáállást nem szeretem. Csak végignézek a társadalmon, velem egykorúakon, (32 vagyok) az emberek fele súlyproblémával (ebből fakadóan gyakran szív- és érrendszeri gondokkal), cukorbetegséggel stb. küzd. Persze nem lehet biztosra mondani, de számos kutatás, kísérlet bizonyítja (sőt személyes tapasztalatom is, amit egy 6, illetve egy másik, 4 gyerekes családban láttam- bár 2 példa tulajdonképpen irreleváns), hogy ezek a betegségek, állapotok összefüggésbe hozhatók a korai kóstolgatással.
Bár kérdező, nem írtad, hogy anyatejes, vagy tápszeres babáról van-e szó. Persze, ez valahol szintén nem számít, attól, hogy tápszert kap egy baba, nem lesz előbb érett az emésztőrendszere. (jó példa rá, hogy a pici babák több, mint a fele emésztetlenül kakilja ki az ételeket)
Bocsáss meg az offért.
Valóban, nem biztos, hogy az étel okozza, lehet fogacska, mozgásfejlődés, elég sok minden. De a fent leírtak alapján továbbra is azt mondom, még legalább 1 hónapot várnék.
Lehet az étel, mozgás, és fogacska is.
Ettől függetlenül egyetértek előzővel, én is várnék legalább 5 hós koráig (2 gyerekem van)
Milyen idős a gyerekorvos?? Egy "normális" mai doki, aki eljár továbbképzésekre, konferenciákra, tudja, hogy 6 hónapos korig SEMMI nem kell, csak anyatej.
A fent leírt okokon kívül, mert feleslegesen terheli meg az emésztőrendszert, és ez sokszor nem egyből, csak évekkel később látszik. Számos információ elérhető az interneten (is), nem mennék bele most jobban- csak, ha muszáj.
/2 gyerekes védőnő vagyok/
Bocs az off-ért, DE:
A korai kóstoltatás és egyes élelmiszerek idő előtti szoktatása a kutatások mai állása szerint egyes ételallergiák kialakulásának esélyét növelhetik. Én legalábbis ezt olvastam. Azt meredeknek érzem kijelenteni, hogy a felnőttkori elhízás és egyéb táplálkozással összefüggő betegségek a korai kóstoltatásra vezethetők vissza. Egyrészt inkább arra, hogy az adott ember pici korától kezdve milyen típusú konyhát szokik meg....pl. nagyon zsíros, nagyon cukros, rengeteg nasi, cukros löttyök, stb....vagy egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozást lát-e otthon (kerül az asztalra zöldség, gyümölcs, stb.). Másrészt pedig arra, hogy kicsi kortól hozzátartozik-e az ember mindennapjaihoz a rendszeres mozgás.
Mégegyszer bocsi az off-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!