Esküvőre megyünk 8 hónapos babával, mi a véleményetek az alábbi ötletről?
Feltettem a kérdést az "Esküvő" témakörben is, de kíváncsi vagyok az anyukák szemszögéből is a véleményekre.
Tehát. A kicsim 8 hónapos, még éppen kúszik és 10 kiló. Ölben már elég nehéz hosszú ideig cipelni a fenekét, a babakocsiban sem bírja órák hosszat. Ezért gondoltam arra, hogy az étterembe vinnénk utazóágyat. Ha van olyan hely, ahol nincs útban, felállítanánk, így a gyerek is biztonságban tudna játszani, nekünk sem kéne megszakadnunk, meg talán kicsit mi is tudnánk szórakozni. Nyilván nem hagynánk magára, mellette maradnánk és megkérdeznénk a párt és az étterem vezetőségét is, hogy nem lenne-e probléma. A vőlegény az unokatesóm, a kisfiam még a nagymamájával sincs el sokáig, most kezd múlni a szeparációs szorongása. Tehát az, hogy valakinél hagyjuk megoldhatatlan, ráadásul van egy 4 évesünk is, akire szintén figyelni kell.
Szerintem jó ötlet. Te ismered a babádat, és ha úgy gondolod, hogy bírná a lagzit, miért ne vinnéd el. Az utazóágyban kényelmesen tudna mozogni, játszani, ha közel teszitek magatokhoz, folyamatosan tudsz rá figyelni. Sokkal kényelmesebb neki, mintha folyamatosan valaki ölében lenne. Ha pedig elfárad, nem bírja tovább, akkor hazamentek. Nekünk most lesz az esküvőnk, lesznek pici gyerekkel is. Engem egyáltalán nem zavarna pl. ha lenne egy kis játszósarok a gyerekeknek. Nálunk az egyik meghívott család nem abban a városban lakik, ahol az esküvő lesz, de mivel a lagzit egy szálloda dísztermében tartjuk, foglaltunk nekik szobát, ahova bármikor el tudnak vonulni pihenni.
Szerintem kérdezd meg a párt, hogy mi a véleményük az utazóágyról, hátha ők is hasonlóképpen gondolják, és nem zavarja őket.
Tavaly pont 8, majd 9 hónapos volt a kisfiam amikor mi is elvittük esküvőre. soha nem értem azokat, akik ezt annyira ellenzik, meg kínzásnak titulálják stb. szerintem a gyerek is ugyanúgy része a családnak, ha minket meghívnak, akkor vállalja a pár, hogy gyerkőc is lesz az esküvőjükön, és nem azt nézni, hogy juj, ez nekem milyen szenvedés lesz, hanem hogy a párnak fontos volt, hogy megossza velem/velünk élete egyik legfontosabb eseményét, akkor egy fél napot ki fogok én is, és a gyerkőc is bírni, és velük együtt fogok örülni. Bocsi, kicsit elkanyarodtam a témától...
Szóval nálunk tök nem volt gond a fiammal, vidéki esküvő volt, ha akartuk sem tudtuk volna itthon hagyni. Nem volt sokat babakocsiban - soha nem is bírta -, így apával felváltva mentünk vele sétálgatni, mutogatni a kertet, a folyót, az embereket, a dekorációt stb. Neki erre igénye is volt, élvezte, amikor meg alvásideje volt, akkor elmentünk babakocsival sétálni és közben aludt egy jót.
Az utazóágy nálunk fel sem merülhetett volna, mivel ő semmi nemű kötöttséget nem bír elviselni, akkor már bőszen mászott, uh én simán letettem a földre és elmászkált mindenhova, nem kis örömöt, figyelmet és derültséget okozva a vendégeknek. Aztán este ugyanúgy letettük 8-9 körül körül, majd mentünk vissza bulizni.
Ha még van idő az esküvőig, még az is lehet, hogy az utazóágyra is tudnak 1-2 dekort tenni, masnit stb, és máris nem olyan brutálisan néz ki.
Múlt héten is voltunk egy esküvőn, ott (is) sok volt a gyerkőc, és ott meg egy kisasztal volt felállítva gyurmákkal, zsírkrétákkal a táncparkett mellett. Nahát, szerintem a 10 percen belül szétmaszatolt gyurmamócsingok sem néztek ki dekoratívabbak, mint egy kiságy, viszont a gyerekek élvezték, és szerintem az esküvő szervezőtől egy tök praktikus ötlet volt.
Reméljük a menyasszony nem egy menyaszörny ;)
Ne haragudj, de szerinted őszintén jobb egy 8 hónapos babának és egy 4 éves kisgyereknek egy rakat hangos, szórakozni vágyó, idővel lerészegedő felnőtt között, mint a nagymamánál?
Elhiszem, hogy a kisfiad nem szeret sokáig ott lenni, és hogy a másik baba még szopik, de nem megoldhatatlan a probléma. Egy napra elegendő tejet le lehet fejni, a kisfúnak pedig jó előre elmagyarázni, hogy déltől reggelig a mamánál kellene lennie. Ha telebeszélitek vele a fejét, hogy a kedvenc meséit nézheti, és annyit gurigázhat az autóival amennyi akar, szerintem egy délután csak nem csap hisztit.
Egy lakodalomban vagy a gyerekekre nem jutna elég figyelem a részetekről, vagy ti nem tudnátok szórakozni. Tehát valakinek így sem, úgysem lesz jó. Ha a nagyszülőknél hagyjátok őket egy fél napra, akkor ti is szórakozhattok, és szerintem nekik sem lesz egetverő probléma.
Ha az ifjú párral rendben van a terved, az rajtuk múlik persze. Szerintem a kisgyerekek, babák nem esküvőre valók, mert sem ők nem érzik jól magukat, sem a vendégek szempontjából nem a legelőnyösebb (főleg, ha játszórsarok sincs). Én menyasszonyként nem örülnék, mivel az indokaid inkább kifogásszerűek, mint valósak. Minden babával, kisgyerekkel vannak gondok, dolgok, amiket nem szeretnek, de a hozzád hasonló anyukák általában nem is akarják megoldani ezeket.
Ha én lennék a menyasszony, egyáltalán nem haragudnék az utazóágyért...sőt, a mi esküvőnkön csináltunk egy játszósarkot a gyerekeknek a feldíszített teremben. Pedig saját gyerekünk akkor még nem volt.
A másik: egy négyévesnek szerintem tök jó élmény egy esküvő, találkozhat messze élő, ritkán látott unokatesókkal, megismerheti a tágabb család (a kicsi babát is) és végre egy kivételes alkalom amikor sokáig fenn lehet maradni játszani szerintem az első maradandó élmények egyike. Ráadásul az anyukának is jót tesz a környezetváltozás úgy, hogy közben nyugodt, mert mellette van mindkét gyereke.
1-es vagyok, látom jól le lettem pontozva.
Engem nem zavart volna az esküvőmön, voltak ott sokkal zavaróbb dolgok, és ezek nem a gyerekek voltak.
Na mindegy, mindenki csinálja úgy a lagziját ahogy jól esik neki, de úgy látom itt az lett a fő probléma, hogy kell-e egy gyerekeket esküvőre vinni. Nem mintha ez lett volna a kérdés...
Kedves Kérdező, tégy belátásod szerint.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!