Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szomszédolósok, barátkozósok...

Szomszédolósok, barátkozósok vagytok, vagy inkább jobban szerettek kettesben lenni a babával?

Figyelt kérdés
2013. jún. 14. 08:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én nagyon szívesen beszélgetek a játszótéren a szimpatikus anyukákkal, meg a szomszédban is van egy kisfiú, aki majdnem egyidős az enyémmel, vele néha együtt sétálunk egy kicsit, ha véletlenül össze találkozunk. Voltunk már az udvarukban is, de én kifejezetten nem bírom ezeket a mindennapi összejöveteleket.

A szomszédokkal sem bratyizom olyan szinten, főleg az egyik oldalunkon lévő olyan "levakarhatatlan" típus volt, aki minden nap ott lógott valakinél, mikor az éppen csak hazaesett a munkából.

Szóval én az ilyesmitől tudatosan távol tartom magam, de alkalmanként nagyon jólesik akár ismerőssel, akár alkalmi, játszótéri ismerősökkel beszélgetni.

Van egy kismama, akivel pont a babák kapcsán barátkoztunk össze, de vele is kb. havonta egyszer szoktunk megbeszélni egy-egy találkozót. De talán most, hogy jobb idő van, lehet picit sűrűbben fogunk.

2013. jún. 14. 09:32
 12/17 A kérdező kommentje:

Lányok, valamit félreértettetek!:)

Szó sincs róla, hogy gubbasztanánk itthon, sokat sétálunk, kirándulunk, játszóterezünk, van szociális kapcsolatunk, főleg a nagy révén. Csak én szeretek ennyire másokhoz kapcsolódni, mert nekem ez kötöttség, hogy minden nap ahhoz igazítsam a programot, hogy mit beszéltünk meg másokkal. Ez belefér, de ritkán. Nekem nincs igényem arra, hogy csoportosan toljuk a babakocsit. Előfordul, hogy találkozom ismerős anyukával és együtt megyünk tovább, de nem beszélek meg ilyet előre.

2013. jún. 14. 09:50
 13/17 A kérdező kommentje:
jav.: csak én NEM szeretek
2013. jún. 14. 09:51
 14/17 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok.

Nincs sok önbizalmam ismerkedés terén, az én fejemben az a kép él, hogy az anyukák úgyis kinéznének maguk közül, épp ezért nem járok játszótérre sem.

Lehet, hogy hülyeség, de amúgy sem voltam sosem az a fajta, aki imád cseverészni idegenekkel, én jól elvagyok egyedül is, illetve a kisfiammal.

2013. jún. 14. 10:39
 15/17 anonim ***** válasza:

14-es miért gondolod hogy kinéznek? Külsőd miatt avgy van valami prboléma a gyerekkel, vagy nem megszokott módon neveled?Még ha igy lenne az intelligens emberek akkor sem néznének ki.

Persze nem mindneki nagy társasági ember. Én világéletemben az voltam, bár bulizni sosem buliztam, de gyerekkoromban is mindig mentünk a szüleimmel, állandóan vendégség volt vagy náliunk vagy másnál. Ki mit szok meg. De azzal sincs baj aki nem ilyen, nem kötelező barátkozni meg sülve főve együttlenni amugy sem.

2013. jún. 14. 11:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Én olyasmi lehetek, mint te kérdező! Nem zárkózom el a szimpatikus anyukáktól és gyerekektől, de alapvetően nem keresem a társaságukat. Elég béna környéken lakunk, van az a réteg, akikkel eleve nem is szívesen tartózkodom egy helyen (maradjunk annyiban, hogy más "kultúra"). A "normálisak" meg azért néznek rám furcsán, mert nem vagyok édibédi kismami, hanem koponyás pólóban meg színes hajjal, tetkóval és piercinggel kicsapom a biztosítékot sokuknál. Pedig az én gyerekeim is tudnak nagyon kedvesek, aranyosak, és hisztisek vagy gonoszkák is lenni. Egyszer egy idősebb nő a kislányával még meg is kérdezte tőlem, hogy ki a nálam levő kisfiú anyukája... Hát én. Erre ő, de az anyukája kicsoda. Na meg olyanok is voltak a sznob rétegből, akik megláttak minket a kicsikkel meg 1-2 jó ismerősünket, és átköltöztek a szomszéd homokozóba. Mert az ő gyerekeik ne játszanak olyanokkal, akiknél nincs min. 200ezer forintnyi babakocsi meg játék. Szóval ezen a környéken, ilyen emberek között én bizony szívesen vagyok csak úgy a kölkökkel magunkban, és ha véletlen összefutunk azzal a kevés hozzánk hasonlóval, akkor kölcsönösen örülünk egymásnak és jól elvagyunk, mindenről el tudunk beszélgetni, a kicsik is szeretnek együtt játszani, de nem lógunk egymáson szervezetten, legfeljebb nagyon ritkán beszélünk meg vmi programot, de azt is vhol szabadtéren.
2013. jún. 14. 12:47
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem kell ahhoz ok, hogy kinézzenek. Nálunk azért többnyire normálisak, ezért teljesen jól el lehet játszani a játszón, de ez felületes kapcsolat, ami nekem bőven elég. De olyan is volt, hogy egy másik játszó felé sétáltunk, ott volt néhány gyerek és anyukák, mi bementünk, köszöntem, ezek meg végigmértek és meg se nyikkantak. Se lepukkant, se feltűnő, se gazdag nem vagyok, nem volt erre a viselkedésre semmi okuk. De szerencsére ez nagyon ritka.

Inkább normálisak felénk, de én nem akarok anyukás közösséghez tartozni. Az alapvető dolgokat betartom, köszönés, néhány szó, ennyi.

2013. jún. 14. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!