Ti mennyi időt vártatok 2 baba között? Most 1 éves az elsőszülött lányunk, de én már nagyon vágyom egy újabb kisbabára.
A fiam és a lányom között 16hónap a korkülönbség! :) Most ismét babát várok,13hetes terhes vagyok,a korkülönbség így 4és fél év illetve 3év lesz! :)
Nekem a két nagyobbam nagyon összenőtt,a kicsi rengeteg mindent tanult a nagytól,én nem bánom,hogy így alakult.A harmadik babát is hamarabb szerettük volna,csak sajnos nem sikerült.
19 hónap van a gyermekeim között, a kicsi is 1 éves már.
Nagyon nehéz velük, de imádják egymást, már nem csinálnám másképp én sem, de a pici születése utáni első félévben nem így gondoltam, az eleje szörnyen nehéz volt (a második többemberes baba, állandóan sírt, még most is nagyon sírós)!
Nagyon nehéz kérdés, hiszen nincs helyes út!
Akármennyi a korkülönbség, többnyire "csak" az eleje nehéz. Vagy kicsit, vagy nagyon. :D
Minden családban más megoldás lesz a "jó" :)
Számít a nevelés, a nagy és a kicsi, na meg a család, de főleg az anyuka temperamentuma és habitusa. :)
Mi a férjemmel MOST a nagy, kb 4-5 éves korkülönbséget tartjuk jónak.
Úgy gondolom, szeretném kiélvezni a lányommal a közös hármasban töltött éveket, és utána bevállalni a tesót.
Elképzelem, hogy kettesben hétköznap "ellógunk" az állatkertbe, vidámparkba, vagy kirándulni, vásárolni és beszélgetünk, merthogy egy nagylánnyal már azt is lehet. Sétálunk, piknikezünk, ide oda megyünk és élvezzük, hogy senki nem szakít félbe minket. (mert egy kicsi baba társaságában ezeket nem nagyon lehet csinálni)
DE mi is két három manót szeretnénk, szóval előbb utóbb összehozzuk a következő pindurkát, de előtte egy két évre visszamennék dolgozni részidőben, ahogy a lányom születése előtt is dolgoztam, mert visszavárnak és szuper cégnél van állásom
Úgy gondolom az nekem, a munkahelyemnek és a családi kasszának is jó lenne.
Nem tudnék 6 évig feléjük sem nézni.
Aztán újult erővel ismét babázom itthon és remélem majd a terhesség, később pedig a babázás minden percét közösen élvezhetjük a lányommal, aki nagyjából érti is már kb 5 évesen mi is történik velünk.
Anyáskodik, segít, önálló és számíthatok már Rá. Nem kell pici gyerekként kezelnem. :)
Tartanék tőle, ha 2 év lenne köztük pl hogy játszom a naggyal a játszón, ha a kicsi sír a babakocsiban, vagy hogy tejesítek nappal a anyaként, feleségként és háziasszonyként, ha éjszakáztam a kicsivel?
Hogy zajlik az este és a napirend két kicsivel, ha eltérőek az igények? Ezek vannak bennem elsőként ha viszonylag kis korkülönbséggel találkozom. :)
Nekünk most úgy tűnik ez jön majd be.
De a kislányom még csak egy éves múlt, szóval van idő gondolkozni és ha úgy alakul módosítani a terven. ;) Minden lehetséges, szóval én azt mondom, majd kialakul. ;)
11-es! 16 hónap? Jó kevés. Nem féltél? A másodikat is terveztétek vagy csak "becsúszott"?
(Sajnos mi akkor még sexelni sem tudtunk.... :( )
13-asnak azzal az állításával nem értek egyet, hogy "mindegy mekkora a különbség, csak az eleje nehéz".
Nálunk épp az eleje könnyű volt, a pici szopizott és aludt, rengeteg időm volt a nagyra.
Viszont amikor a kicsi 10 hónapos lett és mászva elkezdte elvenni a nagy játékait, na akkor kitört a háború... :o)
Kedves Kérdező!
Sem az első babánkat,sem a másodikat nem terveztük! Mindegyik egyetlenegy óvatlan éjszakából fogant! :) A pocaklakót őt terveztük! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!