nem nem minden gyerek csinálja ezt még
ha nem akkor mást vagy semmit
minden gyerek teljesen máshogy fejlődik ki előbb ki később tesz meg dolgokat csak egy általános szabály van erre de azt a gyerekek nem olvasták szal ne aggódj :-DDDD
Őszintén szólva egyetlen babáról sem tudok, aki ennyi idősen kúszott volna. Persze biztos van ilyen, de nem az én ismerőseim között.
Hogy mit csinál? Valószínűleg már forog, ezen kívül hason fekve játszik. Mást nem nagyon.
Az enyém 6,5 hónapos, 5 hónapos korára gyakorolta be az oldalra fordulást mindkét irányba. Múlt héten elkezdett mászni, de gyakran kúszással vegyíti. Előrefelé halad. Négykézlábra áll, hintáztatja a popóját, majd vissza hasra. Tegnap felült a pihenőszékében, mostmár nem hajlandó hátradőlni benne, inkább üldögél.
De nem szabad összehasonlítgatni ekkora gyerekeket, mert minden gyerek más!
Én sokat tettem hasra, de nem próbáltam külön ösztönözni, hogy csináljon dolgokat. Hasra kell tenni és odarakni pár játékot ami érdekli, a többi az ő dolga.:) Minden baba a saját ütemében fejlődik, erősíti a kis izomzatát, és ha már elég erős, akkor jön a következő fok. Csak lehetőséget kell adni nekik, hogy fejlesszék magukat.:)
Nem minden baba.Vannak aktívabb ügyesebb babák,és vannak akik lustábbak.Nincs ezzel gond.Minden baba másképp fejlődik.Később a lustik is behozzák a lemaradást!
Az én lányom 3 hósan fordult a hátáról a hasára.
4 hónaposan vissza a hasáról a hátára.
Most töltötte az 5 hónapot.Már 1 hete kúszik,és 2 napja kutyázik.Négykézlábra áll,és ringatózik.
Már a kis pihenőszékébe is felül,nem hajlandó feküdni benne.Ő aktívabb,ügyesebb baba.Ennyi.
De nem szabad őket egymáshoz hasonlítani!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!