Te mikre "tanítod" közel 7 hónapos kisbabádat?
7 hónapos az enyém is és ötleteket szeretnék meríteni.
már forog,és félig ül is már,most kezdi el mondogatni azt hogy : te te te te :) még nincs foga.
na végül is mindegy ez csak egy kis bevezető volt !
köszi a választ
ez aranyos :)
az enyém már feltolja a fenekét és próbál kúszni előre na meg hátrafelé is tolat rendesen..
köszi az ötletet,
Erre jó az Anya, taníts engem c könyv. Naponta ad kétféle ötletet. Csak olyan feladatok vannak benne, ami szuper egyszerűek, és a fejedre csapsz, hogy ó, mért nem jutott eszembe nekem :-)
A kislányom is 7 hónapos (lassan már 8), ma konyhai eszközökkel játszottunk (műanyag szűrő, fakanál, kis tál, illetve képeskönyvet nézegettünk. Tegnap a testrészeket "tanultuk" Hol a fejed?, hol a talpad, stb, ill. a kiskutyáját (plüss) dugtam el a hátam mögé, azt kerestettem, mindig máshonnan vettem elő.
De szereti azt is, ha a játékait letakarom egy textilkendővel, és ő húzza le. Sokat mondókázunk, éneklünk neki, meg táncolunk :-)
Most kezd ülni ő is, így már egyszerűbb lesz vele játszani. Gyors tempóban kúszik, már a mászást is kezdi. 4 foga van.
6 hónapos a 3. babám. Nem tanítom semmire, magától forog, kúszik, átmegy a szoba egyik sarkából a másikba, játszunk, huncutkodom vele, kicsit csikizem, fejem fölé emelem, sétálok vele, beszélgetek vele. Ennyi. 2 foga van.
A 2 éves lányomnak tanítom, hogy hol a feje, keze, lába......:DDDD
az én lányom egy éves, de amikor ennyi idős volt, tudott puszit adni, odanyomósat persze, azaz nem cuppant, és úgy tanítottuk, hogy mondtuk, kérek puszit és mi tettük a száját az arcunkhoz és mintha Ő adta volna, meg dícsértük.
Így lassan magától is hajolt oda! :)
Tánci-táncira ide oda nevetve mozgott. meg a pápát tudta, de csak fel le integetett, már a kézfejével is csinálja. Ha kérdeztem hol a lámpa, kutyus, anya, apa, mama, virág, odanézett.
Kérem felszólításra adta ami a kezében volt. :)
Kb ennyi. Már reeeengeteg mindent tud, a védőnő szerint sokkal többet az átlagnál, mert memória kártyázunk, rengeteg könyvéből tudja a képeket, mi micsoda és nagyon ügyes.
Jah egy Ötlet. A brendonban lehet venni egy könyvet, 2200 Ft, de nagyon megéri, az a címe, hogy a legkisebbek játékait és a lányom imádja, hozza, hogy tanítsam. :D
4-es válaszoló vagyok megint.
Szerintem nem írtam rosszat azzal, hogy már most "tanítom" a testrészekre. Inkább tanulja meg hamarabb, minthogy 2 évesen még ezt tanulja. Szerintem az már késő.
Az első gyermekemmel is így csináltuk (nemcsak én, hanem a férjem is), igazán stramm ötéves. :-)
Jókat írt a 6-os is, az utasítások/kérések is nagyon fontosak, meg persze későbbiekben a kirakók, memóriák, párosítók, stb.
Kislányunk 1 hete volt 7 hónapos. Mászik, kúszik, ma vált láthatóvá 2 db picike foga! :)
Sokszor én is bajban vagyok, hogy mit tanítsak neki, mi az ami a "korának megfelelő". Minden nap tornázunk, olyankor mutatom neki, hogy melyik testrésze mi, persze viccesen. A kis nóziját ha megnyomom, akkor mondom, hogy "tü-tü", azt nagyon szereti. Kukucskásat szoktunk játszani, felveszem a nyakamba, és úgy sétálunk a házban, közben hol leguggolok, hol felállok, azt is imádja.
Van egy zenélő állatfarmunk, ott mutogatom neki az állatokat, és én is hanggal utánozom őket. Sokat énekel, és közben mutatom a dalban szereplő dolgokat.
Mondja, hogy ba-ba-ba, nye-nye-nye, g-g-g-g, má-má-má, és ezeket szoktam neki én is mondani, meg mindig valami újat.
Az a könyv amit valaki itt írt, tényleg nagyon szupi, most néztem meg. Szerintem be is szerzem! :)
Itt a link, ha valakit érdekel:
Vasárnap lesz 8 hónapos a fiam, 1,5 hónapja kúszik,2 hete 1 hét leforgása alatt,felült ,felállt és elkezdett mászni.
Énekelek neki, játszunk pl. már a bödönbe bele tudja tenni a játékait vagy felállít bizonyos tárgyakat. Fogócskázunk: egyik szobából átmegyek a másikba ő meg követ majd vissza és így tovább. Egész nap meg sem áll így minden max.2 percre foglalja le. Beszélgetek vele sokat, dobálom,birkózunk, mindent szépen elmondok neki.Minden nap sétálunk és most a menő a játszótéri homokozás :)
Szerintem úgy tanítom a legjobban,hogy úgy beszélek vele ,mint egy másik emberrel és nem gügyögök csak neki illetve szabadon mozoghat a lakásban és felfedezhet mindent. Illetve a sok séta is fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!