Ti hogy jöttök anyagilag egy hónapban?
Nem tudom csak mi vagyunk-e így vagy mások is de majdnem hogy ki sem jövünk anyagilag egy hónapban.
8hónapos a fiúnk tápszeres 4hónapos kora óta kivaltottuk neki az ebédet és az uzsonnat bebiételre.
Hitelünk nincsen (helyette tartzozások vannak családon belül amiket minden honapban fizetünk 30-40ezer ft)
Van egy autónk semmi extra átlagos olcsóbb kategoriás autó.
Párom hav:onta 100-120ezret keres mégis hónap közepe fele mar nincs penzünk kölcsön kell kérnünk,
Családi házban lakunk.
Nem szórjuk a pénzt, annyi hogy párom is énnis dohányzunk.
Ruhat nem veszünk magunknak, etterembe sem járunk.
De egyszerűen nem tudom hogyan tudnánk spórolni.
A fiúnknak "mindene"megvan nem nélkülözik kajája,nasija, játékai,ruhái-mindig ő az első ha boltba megyünk.
Más is van így?
Mit rontunk el minden hónapban?
"Nem szórjuk a pénzt, annyi hogy párom is énnis dohányzunk."
De "egyszerűen nem tudom hogyan tudnánk spórolni."
Most ez még kérdés????
Egyértelmű, cigiről mindenképpen le kellene mondanotok és a főzéssel is lehet spórolni bébiétel helyett.
Persze mondhatjátok, hogy legalább az az egy luxus maradjon meg az életetekben, csak az a válasz a kérdésedre, hogy hol ronjátok el.
Egyébként tényleg nem sok a bevételetek.
Annyian írtátok hog nem sok a bevetel, a párom keveset keres.
Itt mindenkinek a parja több százezret keres vagy gazdag?????
Átlag emberek vagyunk.
Ebben a világban örülünk hogy van munkája...sajnos nem lehet nagyon válogatni.
Egyszerű mondani hogy szokjunk le a cigiről!!
Próbáltuk nem egyszer
Nálunk apu 35. év után leszokott a cigiről, akarni kell és menni fog.
100. ezer 3 emberre tényleg nem sok. Neked is munkát kellene keresned.
Jajj de könnyen ad tanácsot mindenki a cigi kérdéssel kapcsolatban!? Nem tudom miért kell azonnal a cigit elvenni, mikor az az egy "kikapcsolódás" jut szegényeknek, semmi más nincs a kis életükben, csak a cigi. Én megértelek és ha nem is megy a leszokás, csak legalább a mennyiséget kicsit lejjebb vehetitek, azon is spórolnátok.
Én nem dohányzom, 2 gyermekes anyuka vok. Régen én is dohányos voltam a gyerekek előtt.
Ja és gratulálok, annak, aki azt írta, h az anyuka menjen el dolgozni egy 8 hónapos csecsemő mellől!!!!!!!!Annak tuti nincs gyereke...
Én is azt hiányolom, hogy te mennyit kapsz?
Két kisgyerekünk van, mondjuk a férjem többet kap, de havi 62ezer a házhitel, emellett két lakáskassza, és megtakarításos életbiztosítás, ami fix. Ha nem kapnám a GYED-et, csak a GYES-t, mi is megszorulnánk ezek mellett.
A cigi az egyik, ami szerintem felesleges (bár nem írtad, konkrétan mennyit költötök rá), és csak rajtatok áll, hogy letegyétek. A másik a gyereknek amit írsz ("nasi, mindig ő az első ha boltba megyünk")
Hát nálunk nem a gyerek az első, ha boltba megyek, hanem a kenyér és a tej, tejtermék.
A te történetedről, kommentedről egyébként a szomszédom jutott eszembe, aki szerint jó nekünk, hogy megvehetjük a gyereknek a Lego Duplo-t. Aztán hirtelen kiszámoltattam vele, mennyit füstölnek el ketten egy hónap alatt. Én a felét sem költöttem el játékra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!