Egy szobás lakásban két gyereket vállalnátok?
Én sem vállalnék.
Mi is 1 szobásban lakunk, szeretnénk még egy babát, de előtte vissza kell mennem dolgozni, hogy a bankok "szóba álljanak" velünk, és vehessünk egy 1+2 félszobás lakást.
Egy gyerekkel még "meg lehet lenni", de néha így is kínszenvedés.
Pici a lakásunk, "minden közel van mindenhez" (konyha-szoba-fürdő)
Próbáltam hozzászoktatni a zajokhoz alvás közben, eleinte ment is, de nem lehet normálisan TV-t nézni, ha alszik. Sőt, szinte semmit sem lehet, mert felébred (mosogatás-tányércsörgés, beszélgetés).
A másik probléma, hogy apa van, hogy csak 9re ér haza este, emiatt a napirendünk is csúszik. Szegény így is "csak laposkúszásban" jön, de ez ellen egy paraván sem lenne megoldás, úgyhogy nem tudom, mi lesz, ha bölcsisek leszünk.
Ha meg apa hajnalban kel (4:13) szintén laposkúszásban, szegény gyerek akkor is van, hogy forgolódik.
Rengeteget jelentene, ha nem a kiságy mellett 1.5 méterre zajlana minden. (most nem a szexre gondoltam)
Ha elölről kezdhetném, biztosan várnék addig, amíg lenne legalább egy félszoba, ahová le tudnám tenni, és mi nyugodtan tudnánk tenni-venni.
Viszont a mamáék 1+2 félszobás paneljában simán le tudjuk rakni a félszobában aludni, hogy közben lehet normális életet élni miközben a gyerek alszik és nem a jövés menés megy közvetlen mellette.
Egyébként sajnos én is egy szobában nőttem fel a szüleimmel. Le lehet pontozni nyugodtan, de hangsúlyozom, hogy főleg tini koromban nem volt egy leányálom.
Nem a babáknál számít ez, hanem később, tényleg borzasztó hogy nem tud az ember félrevonulni.
És ez több gyereknél hatványozódik. Amikor az egyik zenét akar hallgatni, a másik meg tanulna, vagy egy bizalmas barátját/barátnőjét vinné fel, vagy később a párját.
Szóval, ha van lehetőség pár éven belül a továbblépésre, akkor vállalnék, ha nincs, akkor nem.
Mi 2 szobásban lakunk 2 gyerekkel. A múltkor azt hittem terhes vagyok és ezen paráztam, hogy hogy oldanánk meg. végülis vaklárma volt, de addigra megbeszéltük, hogy csak a lakásméret miatt nem vetetnénk el!
Szóval, ha már terhes vagy, mert becsúszott, megtartanám, de direktbe nem tervezném. Így is kicsi a helyünk, el sem tudnám képzelni ettől kisebb helyen.
Nem.
Szerintem jól megfogalmazódtak az érvek, én már nem ismételném őket, egyetértek az előttem hozzászólókkal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!