Van valamilyen "hóbortja" a babádnak, amiről ne tudod leszoktatni, vagy csak nehezen sikerült?
Kislányom 7 hónapos és csak úgy alszik el, ha fogja az ujjamat, és odahúzza az orra elé.
Eddig ezzel nem is volt gond, de ma feltérdelt a kiságyban, így le kell tennem legalsó fokra. De nem tudom hogyan szoktassam le róla?
Nekem az egész kezem kell neki...
(kisujjamat nyújtom, de az egész karom kell... hihi)
Úgy alszik el, ha nagyon nyűgös - most a foga miatt az - hogy az arca alá "gyűri" a tenyeremet, és az orra elé húzza a nagyujjamat, azt szorongatja aztán a pici kezével.
Elég nehéz mutatvány, mert nálunk is már le van engedve a kiságy, és hát a derekam úgy 3 perc után beáll... szóval én "rőzsegyűjtő" pózban szoktam kijönni a kisszobából 10 perc után... :-)
Nem hiszem, hogy erre rá fog szokni, csak olyankor csinálja, amikor valami nincs rendben, és nyűgös, általában éjszaka, ha megébred a fájdalomtól.
Szerintem a fog kibújása után megint vissza tud majd egyedül aludni.
Nekem már öt éves a kisfiam, de a mai napig is ha fáradt, akkor gyűrögeti a fülét. Még az a szerencse, hogy nem mindig ugyanazt, így nem különbözik a két füle emiatt. Ha elzsibbad az egyik keze, akkor a másik fülét kezdi el "kínozni". Sajna nem sikerült leszoktatni róla. Én gyerekkoromban a hajamat tekertem, de olyan szinten, hogy az egyik oldalon már nem volt hajam. Ha ritkán van lehetőségem, hogy leülök és csak úgy bambúlgatok, akkor sokszor azon kapom magam, hogy tekerem a hajam!!!
Azért nem valószinű, hogy nálatok ilyen sokáig fenn állna ez a "hóbort"!! :)
Hát nagyon remélem, hogy nem fog olyan sokáig tartani.
Egy darabig ő is morzsoló kendővel aludt, de aztán sajnos abbahagyta, pedig az jó volt.
Most megint görnyedek mellette, sokszor éjszaka arra ébredek, hogy elzsibbadt a bal kezem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!