Én sem adattam be egyik gyereknek sem. Engem a védőnő "beszélt le" róla, szintén olyan indokkal, amit fentebb írtak. 1,5 évesen átesett a fiam egy calici-szerű hányós-hasmenős járványon. Végigment az egész családon, nagyszülőket is beleértve, valamint a kisfiam baráti társaságán és családján. A többi gyereknek kórházba kellett menni, kiszáradással, illetve gyanúval, de szerencsére a miénk megúszta, talán azért mert még szopizott, a betegség alatt mást nem is fogadott el. Ezt mindenki maga dönti el, fontosnak tartja és anyagilag megteheti-e.
2013. máj. 31. 20:44
12/20 anonim válasza:
Mi beadattuk, ajánlotta az orvos is, és mi is nyugodtabbak vagyunk. Egyik barátnőmék úgy kerültek kórházba a babával, hogy az elkapott egy vírust (nem tudom hogy rota-e), és nem volt hajlandó enni-inni semmit. Teljesen ki volt száradva a baba, de nem tudták megitatni, vagy ha sikerült akkor rögtön ki is jött belőle. Infúziókkal rakták rendbe, és több nap kórház.
2013. máj. 31. 20:48
13/20 anonim válasza:
Nem adattam be egyiknek sem. Ennek egyszerű oka(i) van(nak). Ez még rotán belül is csak pár ellen véd (nem az összes ellen). Ezer másik vírus, baci okoz hányást, hasmenést. Sógornőim beadatták a gyerekeiknek, és mind volt hányós- hasmenéses vírussal kórházban, szóval nem jelent semmit.
Mellesleg, ha ez nem lenne elég, amúgy sem vagyok oltáspárti.
2013. máj. 31. 20:51
14/20 anonim válasza:
Én nem adattam be, a legkisebb el is kapta a rotát fél évesen. (Csináltak székletvizsgálatot, úgyhogy egész biztosan az volt.) Mivel akkor még kizárólag szoptattam, nem volt semmi gond. Nyűgös volt, hasmenése volt, és ennyi. Tudom, lehet rosszabbul is járni, de most sem adatnám be.
2013. máj. 31. 21:39
15/20 anonim válasza:
Szia! Ha megtehettük volna, akkor beadattuk volna! Kislányom már lassan 10 hónapos, nagyon remélem, hogy nem fogja elkapni!
2013. máj. 31. 23:16
16/20 anonim válasza:
Nem adattuk be. Ezt neked kell eldöntened. A dokink az utolsók között említette meg a nem kötelezőek közül, amiket be lehet adatni.
2013. jún. 1. 07:37
17/20 anonim válasza:
Én beadattam. Most 15 hónapos, kb 2 hónapja rendszeresen találkozik más babákkal/gyerekekkel testközelben és (lekopogom) még nem volt hasmenésünk.
Drága, de ha valamin nem spórolok, az a gyerekem egészsége. Aki nem adatja be, lehet, hogy nem kapja el -akkor szerencséjük van- de lehet, hogy igen, ekkor viszont az iszonyat gyakran cserélt pelusok ára tutira több az oltás áránál...és a gyerek szenvedéséről, László-kórházas kálváriáról nem beszéltem. Meg a szülőkéről, akiken szintén átmegy a betegség. Rossz lehet úgy ellátni a gyereket, hogy közben majd be tojik az ember.
2013. jún. 9. 22:47
18/20 anonim válasza:
Az nem a rotavírus, ami a szülőkön is átmegy, olvass utána kicsit! A calici megbetegítheti a felnőtteket is, ám az ellen nincs oltás.
A rotavírus elleni oltásnak nagyon jó a marketingje. Ha lenne (lett volna) "fölösleges" 40ezrem, akkor se biztos, hogy kértem volna. (Ez szerintem messze nem az a kategória, hogy a gyerek egészségén spórolsz. Jó hogy nem kiáltunk ki mindenkit csúnya rossz szülőnek, aki nem jár magánrendelésre, meg nem tároltat őssejteket, csak mert kevesebből él.)
2013. jún. 10. 11:39
19/20 anonim válasza:
Utolsó! Senki nem nevezett senkit rossz szülőnek, nem kell így felkapni a vizet. Ha nem adattad be a Te dolgod. 2. vagyok
2013. jún. 10. 12:39
20/20 anonim válasza:
19. én nem kaptam fel a vizet :). Az előttem válaszolóra reagáltam, lehet félreérthető voltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!