Szerintetek beadassam a kisbabámnak rotavírus elleni oltást? 20. 000ft-2 részletben adják be.
Mi beadattuk, sőt akkor, ott nekünk a 3 szúrásosat ajánlották... így 60 ezer lett a vége :(
Sajnos az ismeretségi körbe több gyerkőc is került ilyen miatt kórházba (nem mindegyiküknél a rota volt az ok, de a tünetek hasonlóak). Emiatt döntöttünk úgy, inkább kinyögjük az árát...
Nem értem, miért kerül ilyen sokba? És fáj a szívem azokért, akik mellette döntenének, de nem engedhetik meg maguknak.
Kedves kérdező, neked kell döntened, tégy úgy ahogy a szíved, pénztárcád és a gondolkodásod engedi, abból nem lehet baj
Mi nem adattuk be, a gyerekorvos nem ajánlotta.
Egy ismerős beadatta a kislányuknak, aki 2x volt kórházban Rota vírushoz hasonló betegséggel. A rotán kívül sok ilyen betegség van, ez csak az ellen véd.
Szia!
Mi sajnos pont egy évvel ezelött elkaptuk.Kórházba voltunk , nagyon meg voltam ilyedve .Valahogy az oltás elmaradt pedig jól állunk anyagilag és míre be akartam adatni addigra már elmúlt a babám 6 hós.
Most mindenképpen beadatnám ha lehetne,de már elkéstünk vele és a kórházba azt mondta az orvos, hogy hiába estünk át a betegségen , nem vagyunk védettek ellene.
Én ajánlom, és nem kívánom senkinek végigcsinálni ami a korházban Volt.
Remélem sikerül jól döntened!
Nem adattuk be és nem is bántam meg.
Mivel a Rota víruson kívül még számos más vírus okoz ugyanúgy hányást és hasmenést. Tehát egyel több vagy kevesebb, nem igazán számít.
Viszont ha ilyen vírust kapott el a fiúnk, mindig is az orvos előírásait tartottuk be, vagyis sok folyadék, probiotikum, ásványi anyag pótlás, amikor pedig nagyobb lett, akkor meg diéta. És így nem is volt soha kiszáradás közelében sem a fiúnk. Ugyanis ez a veszélye az ilyen vírusoknak, hogy a nagymértékű hányásnál és hasmenésnél, ha nincs pótolva a folyadékveszteség, akkor kiszáradás lép fel és olyankor van a kórházi kezelés. Tehát ezt kell elkerülni.
És azért én itt a környezetemben és a saját tapasztalatunk alapján is azt mondhatom, hogy el lehet kerülni a kórházat. Tehát ilyen vírus mellett nem mindenki, sőt sokan nem kerülnek kórházba.
De ezt a ti dolgotok eldönteni, hogy szeretnétek-e.
Nekünk a gyerekorvosunk sem ajánlotta egyébként, ugyanazok az okok miatt, amiket az előbb leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!