Aki nem adatta be a rotavírus oltást, annak elkapta a babája?
És tényleg hetekig kórházban voltak?
Van nagyobb testvér, van ettől független?
Igen, tavaly márciusban. A nagyobbik gyerekem akkor volt 2 éves, de nem volt bölcsis, a kisebbikem 10 hónapos volt. Ráadásul a kisebbik volt először beteg, a nagyobbik pár napra rá. Nem tudom hol kaphatták el, talán játszótér.
Nem voltunk hetekig kórházban, hányni mindegyik egyszer hányt, híg székletük volt, napi kb. ötször és magas láz. Kiszáradás veszélye miatt voltunk 3 napot kórházban, de akkor már a betegség vége felett voltunk. Nem is kaptak csak folyadékpótlásként infúziót, semmi mást. Na, és persze diéta. A kórházi személyzetet nem illetem, orvos, ápolónő, egyaránt nem látták el a munkájukat megfelelően.
Megfogadtam, ha lesz még egy babám, kerül amibe kerül, beadatom rota ellen az oltást.
Nem adattam be.
Egyrészt, mert borzasztó drága. Ez nem lenne gond, ha védelmet nyújtana! Másrészt a rota vírusnak több változata van, az oltás pedig ADOTT ESETBEN csak egy típus ellen "véd". De ez sem igaz teljes mértékben.
Sokkal inkább fontosnak tartom az agyhártyagyulladás elleni oltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!