Hogyan tudnék türelmesebb lenni a kislányommal? Bővebben lent.
Lehet beszólni a 19-es válaszolónak, de némi igaza azért van. Ha a gyerek fel tud mászni az asztalra a telefonért, akkor nem az asztalra teszem. Egyébként az asztalra azért csak észreveszem, ha felmászik, már csak azért is, mert onnan lehet nagyot esni.... De az meg pláne nem egy perc, hogy felmászik a telefonért, megszerzi, lemászik, elmegy vele a wc-ig, beledobja....
Persze, óhatatlan, hogy valamit olyan helyen felejtünk, ahol nem kellett volna, emberek vagyunk és senki se tud 100%-ot teljesíteni a nap minden percében. Én ezért raktam pl. a gyerekszoba ajtajára babarácsot, a szoba pedig 100%-ig bababiztos. Ott semmi olyasmi nincs, ami veszélyes lenne, vagy amire a baba lenne veszélyes. :-)Ugyaníg a konyha ajtaján is babarács van, mert nekem az a legnagyobb (nem tudom, honnan származó, mert nem volt az ismeretségi körömben ilyen eset) hogy bejön a gyerek és magára ránt valami forrót. Szóval a konyha tabu.
Mindenféle szekrényhez lehet kapni babazárat, akár egy, akár kétajtós, akár fiókos (nézzetek szét a brendonban, de én pl. vaterán vettem, Németországból származó babazár-csomagot. Konnektorokba legjobb mindenütt beletenni a dugót, azt nem tudja kipiszkálni.
Sajnos mindent nem tudunk megelőzni, de sok mindent igen, és azzal a saját magunk dolgát könnyítjük meg. Egy kisbaba vagy 1-2 éves kisgyerek még nagyon pici, nem feltétlenül érti meg, mit miért szabad vagy sem, nem is várhatjuk el tőlük. Jobb, ha bebiztosítjuk magunkat jó előre, hogy ne kapjunk idegbajt, mert kiabálni lehet velük, csak fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!