Ti szokatok 1 év körüli babátok teájába egy pici cukrot tenni?
Ugyan már. Én irtó rossz anya lehetek akkor, mert teszek a teába cukrot. 7 dl-t főzök le naponta, vagy megissza mindet, vagy nem.
Ebbe a mennyiségbe teszek egy teáskanál cukrot, néha kicsit púposabban. Az a mennyiség, amit te írtál, az semmi. És nem, nem ártasz vele!
Mint írták is már: az arany középutat kell megtalálni.
24: ez nem a jó anya-rossz anya mérője.
Most egy kiskanál cukorral akinek baja van, az levegőre se vigye városban a gyerekét csak oxigénmaszkban és vegyvédelmi felszerelésben.
Tényleg a mérték a fontos: viszont szerintem fontos, hogy ez csak kiegészítő legyen. Előttem volt egy rossz példa, ismerősök iskolás gyerekével mentünk kirándulni. Innivaló elfogyott, csak víz maradt. A gyerek két órán keresztül hisztériázott, hogy szomjas, de inkább ott szenvedett látványosan, de nem ivott a vízből, mert az rossz, ihatatlan. Mondjuk azért is hisztériázott, hogy miért kell ennyit gyalogolni. Anyuka szerint a gyerek amúgy egészségesen erős testalkatú volt, szerintem meg a vágósúlyt majdnem elérte... Na akkor fogadtam meg, hogy ha lesz gyerekem, az nem lesz ilyen. Ezt szerencsére be is tudtam tartani. Igaz, hogy ma egy-egy pohár Nesteát ittak a vacsorához, de napközben csak vizet ittak, azt visznek a suliba is.
Szóval nekem nincs bajom azzal, ha valaki a gyerekének ad cukrozott teát, de azt nem tartom egészségesnek, ha a gyerek csak azt issza, semmi mást.
(19-es vagyok)
Nem mindegy pedig milyen cukrot használunk. Egy pici gyereknek meg nincs szüksége gyors energiára, amit másból is meríthet.....Szóval a répa cukor egyáltalán nem egészséges, felnőttnek sem.
Víz az elsődleges szomjoltó. Nálunk nincs is itthon répacukor, csak nádcukor és nyírfacukor, de csak a férjem tesz a hétvégén a kávéjába. Kb ennyi cukor fogy. Se édesség itthon, se nasi. Csak ha kapunk.
Nem vagyok cukorellenes, de a fiamnál megpróbáltam,hogy a vizet megissza-e. És igen! Akkor mi a francnak erőltettem volna bármi cukrosat!
Az a baj,hogy sok szülő meg sem próbálja kínálgatni vízzel, vagy feladja egyből, ha a gyerek egyszer visszautasítja.
A nagy fiam (6,5 éves) még 4 évesen is csak vizet ivott. Nem eröltettük, ő kérte mindig azt a szörppel, teával szemben is. Mi is megkaptuk, hogy kínozzuk.
Aztán egy nyáron a kedves nagyi teáztatta. Azóta csak akkor hajlandó meginni a vizet, ha a szomjhalál fenyegeti.
A kicsinek is vizet adtunk eleinte, de sosem kellett neki. Instant babateát iszik, ami eleve cukros. Nem hiszem, hogy baja lenne tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!