Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy éves babátok kérésre meg...

Egy éves babátok kérésre meg tudja mutatni a kezét, lábát, fejét, orrát, stb? Kérésre felismeri a macit, labdát, más tárgyakat? Státuszfelméréssel kapcsolatos.

Figyelt kérdés
Lesz ez az egy éves státuszfelmérés a védőnőnél és ilyen feladatokat kellene megoldanunk. Az én kisfiam ilyeneket nem tud. Nem is érdeklik ezek a dolgok, ha rákezdek az "okításra", huss, már ott sincs. Meg nem áll egész nap, szerel, pakol, felfedez, de a játékok egyáltalán nem érdeklik, pláne nem az emberi testrészek. A könyvek csak annyira, hogy szét akarja rágni őket. Mi lesz most? Visszamaradottnak fogják minősíteni? Járnunk kell majd valamilyen fejlesztésre? Rosszul csinálok valamit, hogy ezeket a dolgokat még nem tudja? Egyáltalán, miért van ez az egész és mi a tétje? Olyan mintha vizsga lenne, amin val.színűleg csúnyán meg fogunk bukni. Úgy el vagyok keseredve :((
2009. okt. 5. 21:39
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Kisbabából orvosi kérésre cirkuszi majmot csinálni... ez gusztustalan. Hagyd a fenébe, mond meg, hogy nem tudja és kész. Netán majd retardáltnak nyilvánítja az egyévest, mert nem mutatja meg a fülét??? Baromság.

A gyereknek még csak ekkor nyiladozik az értelme, ekkor jön rá, hogy ő külön lény és nem egy az anyjával. Honnan is tudná mi az, hogy az ő füle, amikor a tükörképéről is azt hiszi, hogy vlk más??? Max beidomítani lehet, azt meg felesleges.

2009. okt. 6. 14:09
 22/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat! Teljesen megnyugodtam, mert ezek szerint a kisfiam a korának megfelelően fejlődik és nincs semmi rendellenességre utaló jel. Ez a lényeg!!!

Egyébként Pest egyik külvárosában lakunk, sztem itt kevés a hátrányos helyzetű, problémás, stb. család, ezért a védőnő ráér a normális családokat egrecíroztatni. Az is gyanús, hogy vmi felmérést vagy tanulmányt készít, mert régebben az volt a baja hogy vmi fejlődési görbét számolt a kisfiamra és ő nem annak megfelelően hízott. A "tesztjeiben" meg olyan feladatok is voltak a 6 hós felmérésen, ami nincs is benne a kiskönyvben...

No de mindegy is, a lényeg hogy teljesen rendben van a kisfiam a mostani tudományával (max. nem lesz Einstein, de ezt még kiheverjük valahogy :)) Az a rossz hogy a védőnő ilyen nagy feneket kerít a dolognak, mintha valami óriási tétje lenne és minden anyukát bestresszeltet, hogy baj van a gyerekeinkkel. Hogy ez mire jó?

Még egyszer köszönöm mindenkinek!!!

2009. okt. 6. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!