Egy éves babátok kérésre meg tudja mutatni a kezét,
lábát, fejét, orrát, stb? Kérésre felismeri a macit,
labdát, más tárgyakat? Státuszfelméréssel kapcsolatos.
Figyelt kérdés
Lesz ez az egy éves státuszfelmérés a védőnőnél és ilyen feladatokat kellene megoldanunk. Az én kisfiam ilyeneket nem tud. Nem is érdeklik ezek a dolgok, ha rákezdek az "okításra", huss, már ott sincs. Meg nem áll egész nap, szerel, pakol, felfedez, de a játékok egyáltalán nem érdeklik, pláne nem az emberi testrészek. A könyvek csak annyira, hogy szét akarja rágni őket. Mi lesz most? Visszamaradottnak fogják minősíteni? Járnunk kell majd valamilyen fejlesztésre? Rosszul csinálok valamit, hogy ezeket a dolgokat még nem tudja? Egyáltalán, miért van ez az egész és mi a tétje? Olyan mintha vizsga lenne, amin val.színűleg csúnyán meg fogunk bukni. Úgy el vagyok keseredve :((
Nem kell izgulni, senkinek a babája erre nem képes 11- 12 hósan amiket leírtál.
Múlthéten volt a kisebbik fiam 15 hós, és kb ezeket a dolgokat 2 hete tudja.
Szóval ne aggódj.
Én pont ilyen baromságok miatt nem járok védőnőhöz.
És, ha nem tudja akkor mi van. De feltud mászni az asztalra, bekapcsolja a tévét és szól, ha lejön a kávé.
Az enyém tényleg ilyen dolgokkal foglalkozik inkáb.
2009. okt. 5. 21:44
2/22 anonim válasza:
Ha folyamatosan beszélsz a gyerekhez (felhúzzuk a nadrágot a lábadra, a helyére tesszük a macit) akkor már tudja ezeket. Az, hogy nem akarja "produkálni magát" felmondani a leckét, az egy dolog.
A védőnő abból is fel tudja mérni, hogy megkérdezi " van a lábadon cipő?" és ha a gyerek lenéz, akkor ezek szerint tudja mi a cipő, a láb. Nem tesztet kell kitöltenie.
2009. okt. 5. 21:44
3/22 anonim válasza:
Nincs okod rá.
Leírásod alapján a babád igen aktív és érdeklődő - de nem érdeklik ilyen mellékes dolgok. Ne foglalkozz vele, majd később megtanulja ezt is. Minden baba kicsit más úton fejlődik. Nézd meg, hogy mi érdekli, és azzal foglalkozz inkább - ezeket meg csak néha próbáld újra.
2009. okt. 5. 21:45
4/22 anonim válasza:
Nálunk ezt nem 1 éves korban csinálják, hanem 3 éves kor körül. Szerintem nálatok is, valamit félreértettél. A maci szemét max megmutatja egy évesem, vagy pl a kutyust a könyvben, de ennyi. Amit ezerszer megnéztünk, azt felismeri. Egy ekkora gyereknek nem kell még ezeket tudnia, ezen szerintem ne stresszelj.
2009. okt. 5. 21:46
5/22 anonim válasza:
Ne legyél elkeseredve!!!! Semmi baja ettől a gyermekednek!!! Majd megtanulja, vagy már tudja is, csak nincs kedve hozzá. Az én kisfiam is 1 éves, saját magán csak a fütyit tudja megmutatni :), a plüss állatokon szoktuk gyakorolni, de még összekeveri a szemet az orral. A tárgyak nevét már elég jól ismeri, de azokat is néha összekeveri még. Szóval nyugi!!!!
2009. okt. 5. 21:46
6/22 anonim válasza:
kislányom most 9-én lesz 3 éves.egy évesen ö sem tudta.Baba naplot irok és most néztem vissza.Ezeket 15honaposan kezdte tanulgatni.Akkor vettem észre,hogy felismeri a kezét stb.Valakinek 1 évesen beszél a gyereke,az enyém 2és fél éves volt amikor megszolalt.Most megy jövö héten oviba.Legalább 20 verset éneket tud,számol tizig és másfél éves kora ota szobatiszta.Ne aggodj,nem vagytok egyáltalán elkésve.
2009. okt. 5. 21:47
7/22 anonim válasza:
A védőnőnél nem kell feladatokat megoldani!!!Megkérdezheti,hogy mit tud,vagy konkrétan rákérdez,csinálja-e ezt vagy azt,és ha nem,hát nem.Az én kisfiam is ilyen örökmozgó,most 14 hónapos,1 évesen csak a fülét mutatta meg,képeket,tárgyakat nem mutatott,csak ránézett.Nyugi,teljesen egészséges a picúrkád!
2009. okt. 5. 21:47
8/22 anonim válasza:
Oh,nálunk kb 16 hósan kezdte mutogatni,ha kértük a testrészeit.Először a pocakot,lábat,szemet,szájjat...,addig nem,de nem is erőltettük,csak mondogattuk neki,hogy ez a füled,ez a szemed...Ne legyél elkeseredve,főleg ha fiú.A védőnökhöz mi sem szeretünk menni.
2009. okt. 5. 21:48
9/22 anonim válasza:
Mi értelme elmenned erre a státuszfelmérésre?A babád fejlődik,mert sok mindent tud.Egy kisgyereket nem az érdekli,amit a felnőttek elvárnak tőle.Mindegyiknek saját érdeklődési köre van,amit semmivel nem lehet befolyásolni.Hiába akarod megtanítani pl.énekelni,ha ő csak dobolni akar, és még sorolhatnám a példákat.Nekem a 3 gyerek közül mindegyik mást akart és másként viselkedett,de egyik sem azt,amit én akartam csinálni velük.Erre csak 3-4 évesen voltak hajlandók,de akkor sem mindig.Ha el is mégy ( bár én nem mennék),ne izgatsson a védőnő eredménye.
2009. okt. 5. 22:01
10/22 anonim válasza:
Anyu meséli mindig, hogy én egy évesen már mondókákat mondtam, ő nagyon sokat mesélt és énekelt nekem is, meg később öcsémnek is. De például a húga kisfia egy évesen nem tudta ezeket, viszont nagy koponya, mert most 8 évesen 2 nyelven anyanyelvi szinten beszél (mivel külföldön élnek néhány éve).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!