Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy éves babátok kérésre meg...

Egy éves babátok kérésre meg tudja mutatni a kezét, lábát, fejét, orrát, stb? Kérésre felismeri a macit, labdát, más tárgyakat? Státuszfelméréssel kapcsolatos.

Figyelt kérdés
Lesz ez az egy éves státuszfelmérés a védőnőnél és ilyen feladatokat kellene megoldanunk. Az én kisfiam ilyeneket nem tud. Nem is érdeklik ezek a dolgok, ha rákezdek az "okításra", huss, már ott sincs. Meg nem áll egész nap, szerel, pakol, felfedez, de a játékok egyáltalán nem érdeklik, pláne nem az emberi testrészek. A könyvek csak annyira, hogy szét akarja rágni őket. Mi lesz most? Visszamaradottnak fogják minősíteni? Járnunk kell majd valamilyen fejlesztésre? Rosszul csinálok valamit, hogy ezeket a dolgokat még nem tudja? Egyáltalán, miért van ez az egész és mi a tétje? Olyan mintha vizsga lenne, amin val.színűleg csúnyán meg fogunk bukni. Úgy el vagyok keseredve :((
2009. okt. 5. 21:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy ilyet kérnek egy éves babától.

Nálunk már volt egy éves státuszvizsgálat, ahol kitöltötték a " Védőnői tájékoztató 1 éves korban végzett területi védőnői szűrővizsgálatról és eredményeiről"-t.

Csak olyanok vannak benne, hogy megért-e egyszerű utasítást, akaratát kifejezi, feláll, lépeget, mászik, játékot ki-berámol, kanalat, poharat próbál önállóan használni. Viselkedése ált.kiegyensúlyozott, napirendje kialakult, rámutat képekre, hang felé fordul, halandzsázik, suttogó hangra figyel, egy-egy szótagot, szót mond.

Ez amit leírtam a kérdések 90%-a. A védőnő odaadta a papírt, hogy töltsem ki otthon.

A hátoldalán van a 2 éves "kérdőív", de ott sincs olyan nehézségű feladat, hogy testrészeket kell mutatni.

Amúgy az én fiam 13 hós, és szintén nem érdekli a "tanulás" ( a naggyal ilyenkor simán leültünk és "gyakoroltunk".)

2009. okt. 5. 22:02
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már előttem is írták, nem kell semmilyen feladatot megoldani. Nálunk ez úgy zajlott,hogy feljött a védőnő, hozott 2 nyomtatványt. Az egyik az egy "kisded (1-2-3 éves) gondozási terv" Ezen fel van tüntetve,hogy milyen kötelező szűrővizsgálatok lesznek ez idő alatt,valamint hogy a védőnői gondozás miből áll.

A másik papíron voltak kérdések. Pl. hogy közreműködik-e a gyerek öltözésnél,fürdésnél; Próbál-e egyedül poháról inni; és amit te is írtál,hogy rámutat-e dolgokra. Az én kisfiam sem mutat rá semmire. Ez nem jelent semmi negatívumot ránézve. Az egyik gyerek ezt tudja hamarabb,a másik meg másban ügyeskedik. :)

2009. okt. 5. 22:06
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ, nagyon megnyugodtam, már tényleg azt gondoltam hogy velünk van baj. Ezek szerint inkább a rendszer abnormális.

Vki írta hogy 3 évesen van ilyen felmérés. Sajnos nálunk nem, egy évesen is van, kötelező elmenni és be is kell mutatni a "gyakorlatokat", nem elég ha elmondom hogy ezt meg ezt tudja. Már fél évesen is volt vizsga (azért írom így, mert tényleg olyan volt), hozta a védőnő a tesztet és a rajta lévő feladatokat mind meg kellett csinálni, az eredményt felírta, és ha nem ment valami, mondta hogy "ejnye-ejnye, hát ez nem jó...". Már akkor is többször leizzadtam. Most meg még durvább lesz, ma szólt az egyik anyukának hogy gyakoroljanak rá...

No mindegy, akkor letojom, írja csak a mínuszokat a papírra, ha nincs jobb dolga... De azért szörnyű...

2009. okt. 5. 22:08
 14/22 anonim ***** válasza:

Rugdosd fejbe a védőnőt!

És ő tud becsukott szemmel egyenesen egylábon ugrálni hátrafelé???

1. voltam

2009. okt. 5. 22:13
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez milyen hülyeség! Nálunk mikor fent volt a védőnő,mondta a kisfiamnak,hogy mutassa meg milyen ügyesen tapsol. Persze a gyerek le se tojta ,hogy én mit szeretnék. :) Erre mondta a védőn,hogy semmi baj,nem kell produkáltatni a gyereket! A tanácsadáson néztem meg a dokinéni,hogy hogyan áll fel ,és ,hogy telitalppal áll a kisfiam,de más nem volt .

Szörnyű,hogy mennyire más a rendszer,akár városon belül is...

2009. okt. 5. 22:21
 16/22 anonim ***** válasza:
... mondtam a kisfiamnak.. Bocsi,késő van... :)
2009. okt. 5. 22:27
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Megnéztem a kiskönyvbe,hogy mi van írva az 1 éves baba "orvosi" vizsgálatához.Szóról-szóra az amit a 22:02-es válaszoló írt.Nem igazán kérhet többet.Hivatkozz a kiskönyvre nyugodtan,ha szívózik és arra,hogy minden gyerek máshogy fejlődik és nagy ívben tojd le a fejét!

Az én védőnöm normális,ő is csinál ilyen státusz tesztet,de nem véresen komolyan.Megkérdezgeti és kész.Azt mondja,hogy látszik,hogy okos értelemes és hónapról-hónapra okosodik.Mi havonta 1x megyünk hozzá,ő nem jön.Azt mondta,ha valami van úgyis hívom(és tényleg) neki meg a rászorultakkal,sokgyerekesekkel,etnikumokkal sok dolga van...minek zargasson egy normális családot.Amúgy 30 éve védőnő,de halad a korral.

2009. okt. 5. 22:39
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Jajj múltkor mikor a játszón voltunk,odajött egy anyuka,és elkezdte kérdezgetni a 13 hós kislányomtól hogy hol a szemed,hol az orrod,persze egyiket sem mutatta-1 az 1 idegennek sztem nem is fogja mutogatni,2 meg nem is érdekli még melyik mi,pedig naponta jónéhányszor elmutogatom neki magamon és rajta is...kutyust,cicát,kakast azt mutatja,tudja,de kb ennyi...
2009. okt. 5. 23:02
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen vizsgáról még nem hallottam. Hol laksz?Nem lehet védőnőt váltani? Mert ez az egész baromság. Mondjuk a lányom szereti produkálni magát, 10 és fél hós és megmutatja az okos fejét, a cipőjét, megimeri a könyvet, a nyuszit, macit, bohócot, gyürmit, meg még jópár dolgot, a cipőjét, tud mulatni és integetni kérésre (persze nem mindig sikerül jól teljesen a mutatvány), de a szemet és az orrot a plüssökön összekeveri, szájat nem is tudja. Tapsolni meg úgy tapsol,hogy az egyik tenyere nyitva és a másikkal keze mutatóujjával mutogatja.
2009. okt. 6. 07:56
 20/22 anonim ***** válasza:

Múlt héten volt nálunk a védőnő, 7 hónapos a kislányom. Kérdezte, hogy mutogat-e már a tárgyakra, mondtam hogy még nem. Azt mondta, tanítgassam, hogy hol a keze, lába, szeme, feje, orra, füle, mert az egy éves státuszfelmérésnél ezeket tudnia KELL!!!

Na most akkor mi van? Ez is városonként változó?

2009. okt. 6. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!