Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csak velem ilyen?

Miért csak velem ilyen?

Figyelt kérdés
A kislányom nem sokára 8 hónapos lesz. Nagyon sokszor van olyan, hogy a családtagoknál ne sír, de velem meg hisztis. Nem csináltam vele semmi rosszat, nagyon szeretem és megszakad a szívem amikor nálam nem érzi jól magát, de anyósomnál pl tök jól elvan. Nálatok is van ilyen vagy engem nem szeret?
2013. máj. 28. 12:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A hisztiket, meg a durcit mindig anyának adják elő a gyerekek, hiszen te vagy vele a legtöbbet, ezért téged tesztel, hogy meddig mehet el! Téged akar manipulálni, hiszen te neveled, de hidd el, téged szeret a legjobban!
2013. máj. 28. 12:47
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Szeret téged, ez biztos :-)

Azért nálad "sír", mert már tudja hogy nálad van eredménye.

2013. máj. 28. 12:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

8 hónaposnál még nem beszélnék hisztiről...

Nyilván téged ismer a legjobban, te vagy elsődleges "ellátója", ezért ha valami baja van, akkor tudja, hogy te fogsz rá reagálni. Ezért sír.

Másnál meg azért nincs annyit, hogy ezeket észrevedd. Valószínűleg náluk az újdonság varázsa, az érdekességük győz.

2013. máj. 28. 13:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy téged tesztelne, ez még nem az a kor! Enyém is 8 hónapos. Én arra gyanakodnék, hogy másnál tudja, hogy nem a megszokott kézben van, ott "normálisan", visszafogottan viselkedik, nálad viszont teljesen elengedheti magát, téged "tisztel meg" a sírással! Mivel tudja, hogy neked kell jeleznie, ha valami nem ok, fáradt, éhes, szomjas, fáj valamije, vagy csak nem érzi jól magát! Idegennek nem közli ezeket.

Inkább ilyesmire gondolnék.

Ne vedd magadra, vagy legalább is ne negatív értelemben! Ez is egy fejlődési lépése, hogy ennyire kötődik hozzád, hogy neked jelzi a problémáját! Az ilyennek örülni kell...olyan, mint mikor idegenek látványára elkezdenek először sírni a picik. Még ha az a nagyi is, de csak heti egyszer látja-mivel még nem emlékszik rájuk...de észleli, hogy nem te vagy!

Ügyes, nagy gyerkőcöd van, nem kell aggódni!

2013. máj. 28. 13:11
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! olyan nehéz mert néha annyira el tudok szomorodni az ilyesmitől, de azért örülök hogy bízik bennem :)
2013. máj. 28. 13:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nálunk az van, hogy ha kimegyek a szobából, 9,5 hónapos kislányom meg a kiságyban van, tök jól eljátszik (nem mindig), utána ha bemegyek, akkor rám néz és elkezd sírni, akkor szerintem azt várja, hogy vegyem fel. Most már azt csinálom, hogy olyankor, amikor jól el van és dolgom van, nem merek a szeme elé kerülni :)! De imádjuk egymást :)!
2013. máj. 28. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!