Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg ilyen sok anyuka nem...

Tényleg ilyen sok anyuka nem ad a gyerekének ilyen vagy ehhez hasonló nasit?

Figyelt kérdés

Kinder tejszeket, dörmi, babapiskóta, néha néha csoki

Annyi ilyet látok itt akik megszólják azokat akik adnak a gyerekeiknek.

Nem értem miert.

Azzal jön mindenki hogy káros, meghíznak tőle.

Szerintem meg azërt mert néha neha kap a gyerek valami nasit ami édesség nem attól fog meghizni és igenis kell hogy kajanak valamit amit örömmel majszolnak el nem csak a gyümölcsöt.

Mi a véleményetek?

2013. máj. 24. 13:58
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Én például észre sem vettem melyik kategóriába van, mert a Gyerekvállalás, nevelést egybe olvasom. Senki nem írta, hogy 1 év alatt ad a gyerekének ilyet. De még ha adna is, az Téged miért zavarna? Te így csinálod, a másik máshogy.
2013. máj. 24. 18:35
 22/25 anonim ***** válasza:
ugyanígy olvasom én is dettó nekem se tűnt fel
2013. máj. 24. 18:37
 23/25 anonim ***** válasza:

- kinder tejszelet: zsír + cukor (nincs benne sem méz, sem tej)

- dörmi: űbergagyi műanyag

Én is adtam egy időben a tejszeletet a 2(!) évesemnek, de már nem kap...

Kap: túró rudit, győri - jó reggelt kekszet, cerbona szeletet (kb. ennyire szűkítettem a kört)

2013. máj. 24. 23:32
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Amíg picik voltak a gyerekeim, nem adtam nekik semmi cukrosat, de pont, hogy engem szóltak meg emiatt, mert "sajnálom" a 8 hónapos babától a túró rudit és a tejszeletet. Totál ki volt akadva a család, amiért 1 évesen az első mikulásra és karácsonyra nem engedtem, hogy csokit egyenek. Egy utolsó senkiházi voltam, aki irigy és féltékeny a gyerekére és megvonok tőle MINDEN jót.

Kb. 2 évesen kaptak először ilyeneket, de persze csak megválogatva. Nyalókát, gumicukrot pl. csak 4 éves kora körül evett a nagyfiam.

Jelenleg 6,5 éves, makkegészséges, teljesen normális súlya és magassága van, a fogai pedig gyönyörűek (van már 4 "igazi" foga).

A kicsinél persze már nem tudtam olyan szigorúan betartani, de ő viszont tejallergiás, így az említett dolgokból még sosem evett, csak jó minőségű étcsokit kap néha.

Kekszet szoktak enni, meg sajnos a gabonapelyhek a nagy kedvencek náluk, de persze nem minden nap.

Imádják a gyümölcsöket, a zöldségeket nyersen és főve is és húst is esznek, így abszolút változatosan étkeznek, ebbe pedig belefér egy kis nasi.

Szerintem az nem mindegy, hogy mikor kezd el ilyeneket kapni egy gyerek. Mert ha már pár hónapos babakorában ahhoz szokik, hogy tízóraira/uzsonnára cukrozott dolgot kap, akkor később is ezt fogja követelni és nem elégszik meg pl. a gyümölccsel. Meg ha egy tejszelet, túrórudi, dörmi stb. a mindennapok részévé válik, akkor mi az, ami különlegesnek számít majd neki?

Ugyanígy nem értem az édesített italokkal való itatást is, az is rengeteg felesleges cukrot jelent, még a 100%-os gyümölcslé is! Persze, kaphat ilyet egy gyerek, de ne minden nap, ráadásul egész nap! Azután meg panaszkodnak a szülők, hogy a gyerek nem issza meg a vizet. Hát persze, hogy nem, ha előtte sosem kapott!

2013. máj. 25. 08:22
 25/25 anonim ***** válasza:
Én adok ilyesmiket a kislányomnak (2 éves). Én is ettem gyerekkoromban, mégsem vagyok kövér (sőt). Szerintem az édesség is egyfajta örömforrás, egy finom csoki vagy tejszelet, és jó látni ahogy mosolyogva eszi :-) Nem kell ezt az egészet túllihegni.
2013. máj. 25. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!