Szerintetek sokat eszik a babám? Dagi lenne?
5 hónapos, másfél hónapja hozzátáplálunk, mert folyamatosan fogyott a tejem. Most így néz ki egy nap:
8-kor kb. 200-220 tápszer
fél 12 körül egy babaételnyi gyümölcs, kis vízzel higított gyümölcslé.
2-kor tejpép vagy magában vagy egy kis gyümölcslé
vagy 180 tápszer.
6 körül kis zöldség, főzelék (egy kis bébiétel mennyiség)
9kor vacsi: 150 tápszer, 50-60 szopi
3 kilósan született, most 7,50 kg, mozgékony, napi átlag 1x kakil, 5-6x pisil. Mozgékony, fordul, kúszik. Anyám szerint elhízik, mer állandóan etetem. Amúgy teljesen átlagos, husis baba, de nem kövér. Ez tényleg sok? Csak én nem látom elfogultságból, hogy nagy lenne?
Szerintem nem kövér, a hízás lelassul, amint a mozgásfejlődése felgyorsul.
Viszont én nem így adnám neki a kajákat. Persze, ez csak az én tanácsom, én mind a két gyerekemnél így csináltam:
8-kor tápszer oké, kicsit sokallom, de ha ennyi kér, akkor oké
én 10-10:30 körül adnám a gyümit
12-13 között a főzelék, zöldségpüré, szerintem fontos, hogy ilyenkor ezt egyen, hisz ez az ebéd, ezt szokja meg. Ha szükséges a tápszer mellé, akkor még az.
2-kor ha fent van, akkor inkább még egy kis gyümi.
Uzsira, 4-5 körül a tejpép. Majd fürdés után tápszer és szopi.
Én így csinálnám, én fontosnak tartom, hogy ebédidőben kapjon főzeléket, zöldséget. Persze vacsira is kaphat, de délben nem hagynám ki.
A Fiam 3900 grammal született, 7 hósan volt 8100gramm :)
Én a fél 12es evés előrébb hoznám, és akkor a 2órás tejpép "jó időben van".
Nem tudok nyilatkozni a tápszer mennyiségéről mert a Fiam anyatejes volt/ még mindig az.
A hossza alapján szerintem teljesen jó a súlya:)
Jól csinálod, majd megcseréled ha már kiváltod az ebédet, most még jó ez így.
Ha esetleg előbbre akarnád hozni a tízórait, akkor csináld hígabbra a reggelijét. Ha nem, akkor nem szóltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!