Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szülnek sokan meztelenül...

Miért szülnek sokan meztelenül? Nem értem.

Figyelt kérdés
Nemsokára szülök én is és, habár mondták, hogy ne tegyem elkezdtem nézegetni a szülés videókat, ahol nagyon sok kismama meztelenül szül. Nekem senki nem mondta, hogy meztelennek kell majd lenni. Mindenkit levetkőztetnek? Vagy ez egyéni választás? Miért jó? Én szégyellős vagyok és egyébként is kiszolgáltatottan fogom magamat érezni, ha teljesen csupasz lennék még rosszabb lenne. Tudom, hogy láttak már millió ilyet a kórházi dolgozók, de én ilyen vagyok. Azt mondom maradjon a hálóing, vagy legalább egy felső rész, melltartó. Miért veszik le mások?

2013. máj. 23. 21:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Rajtam sem volt melltartó. Mielőtt szülőszobára mentem, előtte volt beöntés, WC, zuhanyzás, kaptam egy "csinos" elölgombos kórházi hálóinget. Kérték hogy vegyem le a melltartót, bugyit. Így utólag jobb is volt, mert mikor megszületett a pici, rögtön odatették a mellkasomra. Annyi volt, hogy felhúztam még jobban a hálóinget, babos oda, én meg ami kilátszott, szépen visszatakartam, hogy azért ne lógjon ki a cicim. A fene akart volna azzal foglalkozni, hogy ugyan összevérezem-e a melltartót. Másnap reggel még cicifix nélkül voltam, utána is csak azért vettem fel, mert elkezdett folyni a tej.

Nem hiszem, hogy meztelenre fognak vetkőztetni, ami viszont normális, hogy a bőrkontaktus miatt megkérnek majd, hogy lehetőleg tedd szabaddá a felsőtesteden a bőrödet. Nem nekik teszel vele szívességet, hanem a babának. A babát meg úgyis betakarják majd, ne aggódj, nem leszel tök pucér. Ha mégis le akarják vetetni, akkor meg megmondod, hogy nem akarod, ha majd akkor is így gondolod.

Sok helyen olvastam, már itt is, hogy az anyuka magától vette le a hálóinget, mert melege volt nagyon szülés közben.

2013. máj. 24. 11:02
 22/27 anonim ***** válasza:
Na hát nekem nem volt "bőrkontaktus". Csak akkor rakták rám a kislányomat amikor már meg volt mérve, mosdatva, bebugyolálva. :)
2013. máj. 24. 11:08
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Aranyosak ezek a de-de-de kérdésfeltevők, amikor mindenki leírja a tapasztalatát, azt, hogy nem kell levenned, azt, hogy baromira nem fog érdekelni akkor és ezt hasonlóan szégyenlős anyukák is megírták, akkor jön a folytonos, de én fent akarom hogyani, de engem zavarni fog stb stb...

Hidd el, ha azt mondaná az orvosod, hogy fuss végig a folyosón meztelenül, miközben összecsapkodod a melleidet, mert akkor 1,5 percen belül garantáltan kijön a gyerkőc, akkor gondolkodás nélkül megtennéd, annyira fog fájni és annyira magadon kívül leszel. De ezzel nem ijesztgetni akarok senkit, mert ez egy "értelmes" fájdalom, aminek meglesz az eredménye, viszont nekem frankón hőhullámaim voltak, egyik pillanatban majd elájultam a melegtől, aztán meg csukattam be az ablakot, mert dideregtem. Akik leveszik tuti ez miatt veszik le, és van már az a szint, amikor szinte fáj az is, ha bármi rajta van a bőrödön, hozzádér stb.

Melltartóban lenni (szoptatósban is) meg butaság, hiszen semmi funkciója nincsen. A hálóing úgyis takar, és mivel le fogsz tusolni, akár többször is, épp elég lesz a hálóinget le-fel venni, nem fogsz még akarni a melltartócsattal is bajlódni, hidd el!

2013. máj. 24. 14:07
 24/27 Kerria ***** válasza:
Kedves utolsó, ez nagyon jóóó. Nagyon összefoglaltad! Tőlem ment a zöld pacsi :-)
2013. máj. 24. 14:15
 25/27 anonim ***** válasza:

Igen nagyon viccesen leírtad 23as. :DD

Speciel nekem nem voltak hőhullámaim, teljesen komfortosan éreztem magam a szexi kórházi hálóingben.A mellem összeütögetését lehet bevállaltam volna ha az segít. :D Nekem, mint ahogy írtam viszonylag gyors, 3 órás szülésem volt így nem kellett letusolnom egyszer sem közben, idő hiányában :)

20as voltam

2013. máj. 24. 17:53
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem kötelező de, a saját ruhádba nem célszerű szülni. Nekem 3 éve amikor született a kislányom akkor én vittem saját hálóinget, igaz hogy én sosem hordtam de javasolták hogy legyen. Amikor már a szülő szobába kerültem akkor le vették rólam, és rám adtak egy kórházi köntöst hogy ne kenjem össze a sajátomat, meg ugye fertőzés se legyen meg ilyen apróságok.

Majd az is lekerült rólam mert akkor baromi nagy hőség volt bent és már totál átizzadtam hogy már tocsogott az egész. Akkor meztelenül voltam az ágyon, de amikor kibújt a baba akkor az egyik nővér letakart teljesen és csak a mellem volt kint hogy oda tehessék a babát. Nem volt kötelező, de javasolták hogy legyek meztelen és csak egy takaró legyen rajtam. Akkor igazából engem nem érdekelt mert baromi meleg volt és már alig vártam hogy a gyerekünk végre kibújjon onnan, akkor nem érdekelt hogy mindenki lát mindent.

Csak azt az egyet bánom hogy a férjem nem lehetett ott :(

2013. máj. 27. 13:00
 27/27 anonim ***** válasza:
Kórháza válogatja a szokásokat,nekem sem volt kötelező fürdés és kórházi cucc,amibe voltam a vajúdóba,azzal a hálóinggel mentem szülni,mell alattig volt felhúzva mindaddig míg a lányom ki nem bújt,akkor felhúzták jobban és odatették has/mell részre!Ahol én szültem ott akár még pólóban is lehet,egyedül a melltartó van tiltó listán!Lehet hogy ha több ideig tartott volna a szülés,magamtól leveszem,de összesen 30 perc alatt kibújt a kicsikém,a többi idő már a varrás és megfigyelés volt!
2013. máj. 27. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!