Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktátok korlátozni a cumi...

Szoktátok korlátozni a cumi használatát?

Figyelt kérdés
Vagy akkor kap, amikor akar? Mi főleg alváshoz adjuk, utána az ágyban van "eldugva", de valszeg kellene neki-csak mi nem szeretnénk, ha állandóan a szájában lógna.

2013. máj. 23. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Én nem korlátozom.
2013. máj. 23. 18:23
 2/6 gabszem ***** válasza:
Nekem csak 2-3 hós koráig cumizott, akkor is csak alváshoz, azóta az ujját szopizza, de csak amíg elalszik. Én amikor elaludt kivettem a szájából vagy kiesett magától.
2013. máj. 23. 18:25
 3/6 anonim ***** válasza:
nem korlátoztam egyiknél sem.Lányom 10 hónapig cumizott aztán elhagyta,nem érdekelte.Fiam csak 6 hónapig igényelte.Kicsi most 2 éves de ő még most is cumis.Éjszaka el se aludna cumi nélkül,de nappal ha megyünk valahova el se indulna nélküle.Itthon viszont nem érdekli egy pár hete,de eddig mindig cumi volt a szájába.Soha nem korlátoztam benne őket.Ha megnyugtatja akkor csak szívja.:)
2013. máj. 23. 18:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam 5-6hetes koráig cumizott, megnyugtatta a cumi úgyhogy nem csak alváskor hanem napközben is többször megkapta a babakocsiban séta közben mindig.

Aztan megtalálta a hüvelykujját azóta nem kell neki a cumi már szinte azt se tudja mi az...forgatja a szájában eseldobja.

Az ujját alváskor szopizza es amikor álmos

2013. máj. 23. 18:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Én nem korlátozom a 14 hónapos lányom.

Alváshoz használjuk főleg, ha napközben megtalálja, akkor beveszi egy kicsit, de nem igazán igényli. Ha beszélget, mert elég cserfes a drágám, úgyis kiteszi :)

2013. máj. 23. 20:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk az elején nem volt korlátozva, úgy 8 hónapos koráig. Mikor mászni kezdett, akkor már csak éjszaka elalváshoz kapta meg, és napközben csak akkor, ha extrán nyűgös volt valami miatt.

Amikor már járt, csak éjszaka, a kiságyában lakott. Ha kellett neki napközben, bemehetett érte, de akkor nem jöhetett ki, amíg a kezében volt és csak feküdhetett - így nem is kellett annyira. :)

Aztán 21 hónaposan éjszaka is leszokott, addig is inkább csak dísznek volt ott.

Nagyon elrettentő példa volt egy ismerősöm gyereke, aki még 5 évesen is folyamatosan cumival a szájában járkált, játszott, beszélt. Anyuka büszkén újságolta egyszer, hogy magától szokott le róla - 6 évesen. Na, azt már nem, szerintem ez már nem jó. Így mi az elejétől odafigyeltünk rá, hogy ne "pótcselekvés" legyen a cumi a szájban, ha feszült, akkor próbáljuk meg más taktikákkal oldani.

2013. máj. 24. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!