Szoktátok korlátozni a cumi használatát?
Az én fiam 5-6hetes koráig cumizott, megnyugtatta a cumi úgyhogy nem csak alváskor hanem napközben is többször megkapta a babakocsiban séta közben mindig.
Aztan megtalálta a hüvelykujját azóta nem kell neki a cumi már szinte azt se tudja mi az...forgatja a szájában eseldobja.
Az ujját alváskor szopizza es amikor álmos
Én nem korlátozom a 14 hónapos lányom.
Alváshoz használjuk főleg, ha napközben megtalálja, akkor beveszi egy kicsit, de nem igazán igényli. Ha beszélget, mert elég cserfes a drágám, úgyis kiteszi :)
Nálunk az elején nem volt korlátozva, úgy 8 hónapos koráig. Mikor mászni kezdett, akkor már csak éjszaka elalváshoz kapta meg, és napközben csak akkor, ha extrán nyűgös volt valami miatt.
Amikor már járt, csak éjszaka, a kiságyában lakott. Ha kellett neki napközben, bemehetett érte, de akkor nem jöhetett ki, amíg a kezében volt és csak feküdhetett - így nem is kellett annyira. :)
Aztán 21 hónaposan éjszaka is leszokott, addig is inkább csak dísznek volt ott.
Nagyon elrettentő példa volt egy ismerősöm gyereke, aki még 5 évesen is folyamatosan cumival a szájában járkált, játszott, beszélt. Anyuka büszkén újságolta egyszer, hogy magától szokott le róla - 6 évesen. Na, azt már nem, szerintem ez már nem jó. Így mi az elejétől odafigyeltünk rá, hogy ne "pótcselekvés" legyen a cumi a szájban, ha feszült, akkor próbáljuk meg más taktikákkal oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!