Cumi kérdés. Adjak neki?
én tutira nem adnék neki cumit. ahogy 3 közül egyiknek sem adtam.
de te tudod. van előnye és hátránya is.... de szerntem teljesen felesleges cumira szoktatni
Nekem mindkét gyereknek volt cumija, 1 évesen leszoktak róla. (kis segítséggel), és végül is nem bántam meg, de pont annyi a hátránya, mint az előnye tényleg.
de magával a szoptatással nem volt semmi gond, tudják ők, hogy abból nem jön semmi, kaja a ciciből fog jönni.
Nálunk semmi gondot nem okozott ez.
És a szájába visszarakosgatás miatt úgyis fel kell kelned éjjel, ezért nem érdemes rászoktatni, mert úgyis fel fog ébreszteni.
Szia!
ugyanabban a cipőben jársz, mint Én 6 hónappal ezelőtt. A Fiam anyatejes, és imádta a cicit. 1,5 hónapos koráig volt, hogy 2 óránként felkelt és cicizett, de sokszor semmit nem evett, vagyis 1-2 kortyot csak cumizott. Ez baromi fárasztó, Én tudom. Akkor beszéltem gyerekorvossal/védőnővel, mindenkivel. Azt mondták a gyerekem (ahogy Én is gondoltam), csak simán cici-függő és így altatja vissza magát. Akkor adtam neki cumit. Azóta semmi gond. MOst 7hós, még van olyan h hajnalban felébred és látom rajta h az éhség miatt, akkor cicit kap.
Volt egy hátránya a cuminak. 2-3 hónapos kora között amikor kiköpte éjjel, és igényelte, akkor nyüsszögött érte. Bementem, beadtam és aludt tovább.
Most már be tudja venni a cumit magától, így már Én sem kellek.
Cumi hátránya? Erről is le kell majd szoktatni, mint a pelusról. De nem hiszem , hogy nagy baj lenne.
Szintén emiatt nem adtam én sem a kisfiamnak, mert féltem, hogy cumizavaros lesz (utánaolvastam, és állítólag lehet a játszó cumitól is, nem csak akkor ha cumisüvegből eszik).
Így én nem adtam, de nekem is nagyon sokat lógott a cicin (mondjuk én nem bántam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!