Gerda vagy Dalma? Melyiket választanád?
Nekem is Andersen Hókirálynője óta kedvencem a Gerda név. A férjem vezetékneve tucatnév, ezért ezt választottuk a most 7 hónapos kislányomnak.
A családnak persze nem tetszett, a szomszéd nénik alig bírták megjegyezni, de mára már mindenki elfogadta a döntésünk.
Én a családnévtől tenném függővé a döntést, mindkettő szép név.
Én a második kislányomat várom mindkétszer felmerült ez a két név, mindkettőt imádom, de sajnos a férjem vezetékneve G re végződik és csak A van benne tehát mindkettővel nagyon bután hangzott...így a lányaink csak második névként kapták/kapják.
A vezetéknévtől függ mit adnék azt hiszem. Ha az lágyabb hangzású akkor Gerdát, ha az kicsit keményebb akkor a Dalmát mert valóban ha kemény hangokkal (k,r,stb.) van "tele" a vezetéknév , akkor a Gerdával kicsit erőszakosabb a hatás:)
Én a Dalmát választom.
A Gerda nekem is kicsit 'kemény', olyan katonás, lehet azért, mert hasonlít a gárda szóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!