Szabad segíteni neki a járásban?
10 hónapos a gyermekem, kapaszkodva már ügyesen sétálgat egész nap csak két lábon akar állni,már a mászás nem izgi. ha megfogom mind a kettő kezét,egyből elindul,és nagyon ügyes már. Szabad ezt, vagy árthatok vele?
Köszönöm a válaszokat!
Szia! Én csináltam neki, hogy fogtam neki a kezét és sétáltattam 10 hósan. De ekkor már a bútorok mellett lépegetett. Most 1 évesen a státuszon kérdezte e dokinőnk hogy lépeget-e már ha fogjuk a kezét. Mondtam, hogy már 4-5 lépést egyedül is megtesz. Nekem a védőnő nem mondta, hogy baj lenne.
3 fiú anyukája
Azért nem szerencsés, mert így megszokja, hogy segítetek neki, és nem fejlődik az egyensúlyérzéke. Amíg nem megy önállóan, addig ne vezetgessétek, hadd próbálkozzon egyedül.
Sokan panaszkodtak, hogy a gyerek annyira megszokta a vezetgetést hogy utána nem akart önállóan menni.
Nem szabad vezetgetni a babákat, a 4-es válaszoló linkjeinél nagyon jól elmagyarázzák, hogy miért nem.
Alkalmanként sem, pár percre sem, mert ez a babáknak általában tetszeni szokott, kikövetelik maguknak, aztán maguktól nem fognak akarni elindulni, és ami még nagyobb probléma, hogy mászni is kevesebbet fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!