10 hónapos fiadat milyen játékok kötik le? Mennyire akaratos? A NEM SZABAD-ra abbahagyja amit épp csinál? Ha nem akar valamit azt hogyan fejezi ki?
Szia,
Nekem csak 7 hónapos, gyakorlatilag minden tárgy leköti ami NEM JÁTÉK... :) Távirányító, vizes flakon, jégkocka tartó, szalag...stb
Akaratos, bár én elég határozott és szigorú vagyok,
Nálunk simán a határozott NEM szó bevált, már hónapok óta mondom neki ha valami nem tetszik, pl ha játék után leteszem a járókába és elkezd hisztizni akkor egy-két határozott NEM + arckifejezés és ujj feltartás beszokott válni... Ha nem akar valamit vagy un valamit, akkor a csípőjét emelgeti és a karját oldalra szét feszíti és "hő-hő"-zik hozzá... :)
kedvence a Fisher price jumperoo,bár lassan kinövi.Teli vagyunk FP-al,de őt mégis a flakon kupakja,cumisüveg teteje,tenisz labda,függöny,reluxa,bármi ami csattan a parkettán,telefon,távirányító,laptop érdeklik a legjobban.mostanában kezdett el játszani olyan játékkal amikre karikákat kell pakolni,meg az építőkockákat rakosgatja egymásra.néhány napja hintázik,homokozik.
Nem mondanám akaratosnak,ha azt mondom neki valamire hogy nem szabad,akkor csak nevet.úgyhogy inkább már nem is mondom,lekötöm valami mással a figyelmét.ha nem akar valamit,akkor kicsit nyafog,de akkor is ahhoz a cselhez folyamodok,hogy mutatok neki valami érdekeset,és többnyire abbahagyja a nyafit.De nem egy hisztis,akaratos gyerek szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!