7 hónapos baba ehet grízt (búzadarát)?
köles, pelyhesített zab, rizspehely
Ezekkel később főzelékeket is sűríthetsz.
Ajánlom Devics Józsefné Csecsemők szakácskönyve című könyvet.
Minden benne van az étel alergia kiküszöböléséről. Illetve a hozzátáplálásról és arról, hogy hogyan érjük el azt, hogy ne legyen finnyás, válogatós.
Két részletben válaszolnék:
1. Ami a hivatalos verzió
2. Amit tapasztaltam
1. Nem, a baba ilyet nem fogyaszthat, pláne tehéntejjel.
Legelőbb egy éves kora után ehet ilyen ételeket.
2. A barátnőm kislánya borzasztó válogatós volt. Nem akarta meg enni a tápszereket vagy legfeljebb csak egy-két alkalommal kóstolta meg őket. A barátnőm meg éppen tejbegrízt evett egy ominózus napon, aztán megkóstoltatta a babával és ízlett neki, "rászokott" a tejbegrízre. Ráadásul sokáig az anyatej mellett csak ezt volt hajlandó enni. És örömmel jelentem: másfél éves a kicsi, semmi egészségi problémája nincsen, él és virul. Ráadásul a kislány mikor "rákapott" a tejbegrízre, valamivel fiatalabb volt, mint a te babád.
Arra nem tudok gyakorlati ellenpéldát hozni, hogy a tejbegríztől valami baja lett volna a babának. Persze, azért érdemes megfontolni az ellen oldal véleményét is.
Ha úgy gondolod, adsz neki tejet grízzel, akkor nagyon figyeld, hogy nem puffad-e fel, nem szeles-e szokatlanul, nem fáj-e a hasa... Ha nem, akkor én szerintem kevés mennyiségben lehet adni.
A 6 hónapos kortól ajánlott Hipp bébipapi fő összetevője a búzadara,sőt ez létezik csokis(kakaós) változatban is.
Szóval anyuka legyen a talpán,aki eligazodik a rengeteg információ közt,mit,mikor lehet adni a babának.
sziasztok! 7 hónapos baba nyugodtan ehet búzadarát!!!
a gluténtartalmú dolgokat 6 hónapos kortól érdemes bevezetni, ahol lisztérzékenység van a családban, még előbb, 4! hónapos kortól. [link]
én is tápszerrel készítettem a fiamnak grízt és nagyon szereti még mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!