Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan neveljem kulturált...

Hogyan neveljem kulturált evésre a kisfiamat? Minden étkezés kész káosz.

Figyelt kérdés

sziasztok! a kisfiam 1 éves és napokban szembesültem vele, hogy más babákhoz képest bizony ő kismalac. muszáj vagyok neki játékot adni evésnél (néhány bébiételes kupakot rakosgat az etetőszék tálcáján), különben belenyúl a szájába, kiveszi amit előzőleg szépen bekanalaztunk, majd szétkeni ahol tudja. kísérletező típus, figyeli, mi hogyan landol a padlón...

A védőnő kérdezte a minap, hogy nyúl-e a kanálért, akar-e önállóan enni. nem akar, ha kanalat kap, hadonászik vele. ez akkor is így van, ha már tényleg nagyon éhes :(

Fog ez változni? Hogyan tudok én hatni rá? (egyébként szinte biztos én rontottam el valamit korábban)

Nálunk ritkán van közös családi, egyátalán nyugodt, asztalnál való étkezés - hiába próbálok legalább én normálisan enni, legtöbbször csak akkor készül el a kaja, ha a kicsim délután alszik. apa késő este ér haza...

szívesen vennék tanácsokat, hogyan alakítsam okosabban az étkezésünket! köszönöm szépen!

2009. okt. 1. 23:58
 1/4 anonim ***** válasza:
ismeros probléma....nekem is mondta mindenki, hogy elrontottam a gyereket a játékkal, valahol én is így gondoltam, de nem tudtam másként, kanállal csak hadonászott, vagy a kezembol akarta kiverni, idorol idore probálkoztunk, aztán ugy 15 honapos korára ritkultak a játékos etetések. a konyhábol minden játékot elpakoltam, hogy ne huzza a szemét. eleinte volt egy kis hiszti, de rájott,hogy hiába. kezdte érdekelni a kanalazás, másfél éves korára odáig jutottunk, hogy kanalaz, én egy másikkal gyorsítok az etetésen. gondolom, meg kellett rá érnie és persze, kitartoan elpakolni a játékokat. kitartás.
2009. okt. 2. 00:08
 2/4 anonim ***** válasza:
A fiam 21 hós és kb 1 hónapja mondhatom aazt, hogy önállóan eszik egyedül kanállal. Idáig nálunk is ez ment, a hajam téptem :-) Szerintem még kell neki idő, 1 évesen még nincs lemaradva.
2009. okt. 2. 07:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 14 hónapos,és villával nagyon szeret enni(műanyag,ikeás villa).

Kanállal is próbálkozunk,de az valahogy nehezebben ment neki.Én azt csináltam,hogy 1-2 műanyag kanalat bedobtam a homokozós cuccába,és a homokkal "gyakorolta",látványos a fejlődés már az étkezéseknél!

2009. okt. 2. 09:42
 4/4 A kérdező kommentje:

sziasztok! köszönöm mindenkinek a válaszokat!

szerintem sem érett még rá, de azért rendszeresen próbálkozunk majd :) azt tapasztaltam, ha valamire éretté válik, egyik napról a másikra megcsinálja. remélem így lesz a kanalazással, poharazással is :)

Köszi még egyszer!

2009. okt. 3. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!