Hogyan neveljem kulturált evésre a kisfiamat? Minden étkezés kész káosz.
sziasztok! a kisfiam 1 éves és napokban szembesültem vele, hogy más babákhoz képest bizony ő kismalac. muszáj vagyok neki játékot adni evésnél (néhány bébiételes kupakot rakosgat az etetőszék tálcáján), különben belenyúl a szájába, kiveszi amit előzőleg szépen bekanalaztunk, majd szétkeni ahol tudja. kísérletező típus, figyeli, mi hogyan landol a padlón...
A védőnő kérdezte a minap, hogy nyúl-e a kanálért, akar-e önállóan enni. nem akar, ha kanalat kap, hadonászik vele. ez akkor is így van, ha már tényleg nagyon éhes :(
Fog ez változni? Hogyan tudok én hatni rá? (egyébként szinte biztos én rontottam el valamit korábban)
Nálunk ritkán van közös családi, egyátalán nyugodt, asztalnál való étkezés - hiába próbálok legalább én normálisan enni, legtöbbször csak akkor készül el a kaja, ha a kicsim délután alszik. apa késő este ér haza...
szívesen vennék tanácsokat, hogyan alakítsam okosabban az étkezésünket! köszönöm szépen!
Az én kisfiam 14 hónapos,és villával nagyon szeret enni(műanyag,ikeás villa).
Kanállal is próbálkozunk,de az valahogy nehezebben ment neki.Én azt csináltam,hogy 1-2 műanyag kanalat bedobtam a homokozós cuccába,és a homokkal "gyakorolta",látványos a fejlődés már az étkezéseknél!
sziasztok! köszönöm mindenkinek a válaszokat!
szerintem sem érett még rá, de azért rendszeresen próbálkozunk majd :) azt tapasztaltam, ha valamire éretté válik, egyik napról a másikra megcsinálja. remélem így lesz a kanalazással, poharazással is :)
Köszi még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!