Paramami társaim, adtok újkrumplit a babának?
Ugyan,én 0%-ra lettem lepontozva,mert bemásoltam 1 részletet 1 cikkből :D
Még annyit sem irtam,hogy egyetértek ezzel vagy sem vagy én adok vagy nem:D
én viszont köszönöm a nitrátmérős ötletet,már néztem is néhány fajtát,tuti,hogy veszek.
ilyesmid van?
Igen, ilyesmi mérőnk van, de mi olcsóbban vettük, igaz vagy 3 éve már. Jól jön a nyári szezonban, előtte nem is gondoltam volna, hogy vannak olyan gyümölcsök-zöldségek, amelyekben annyi a nitrát, hogy elméletileg meg sem lehetne enni. Nem azzal van gond, hogy nitrátosak, mert már mindenben van, a víz, a talaj minősége és a sok vegyszerezés miatt, hanem a mennyiséggel. Legkevesebb, ami történhet emiatt velünk egy kisebb nitrátmérgezés, a legrosszabb pedig hosszabb távon a rák.
Én nem látok ebben semmi megbotránkoztatót, én orvosoktól hallottam először erről a mérőről, akik maguk is használták és ajánlották. Saját magam mértem dinnyéket, ahol pl. a megengedett 60 mg/kg nitrátmennyiség helyett, mérés után kiderült, hogy 300-400 mg/kg vagy volt több is. Ha lehet venni normális dinnyét, minek vegyek olyat, ami tele van méreggel.
jó drága:(
nem lehet ilyet bérelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!