Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Paramami társaim, adtok...

Paramami társaim, adtok újkrumplit a babának?

Figyelt kérdés
Olyanok véleményére lennék kíváncsi, akik betartanak minden előírást a baba etetésével kapcsolatban.
2013. máj. 16. 08:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Eddig paramaminak tartottam magam :) De tényleg. Itt olvasva egy-két kérdést, nos, messze vagyok a parától :)

Kérdésedre válaszolva adok. 8hónapos. :)

Egyébként az egyik rokonom szerint (aki gyerekorvos külföldön) 6-7 hós kora után SZINTE mindent lehet adni. A tej, eper, málna stb. náluk is tiltólistás,de azon kívűl bármit!

2013. máj. 16. 08:53
 2/19 anonim ***** válasza:
25%

Ezt éppen most találtam:

Nitrát - otthon készített bébiételekben

Bár, ha otthon készítesz babaételt, a saját szemeddel bizonyosodhatsz meg az alapanyagok minőségéről, és tudhatod, hogy csak az kerül a kicsi ebédjébe, amit nyugodt szívvel adhatsz neki, ebben az esetben sem árt ügyelned arra, hogyan válogatod össze az alapanyagokat.

Amellett, hogy vitaminban dús, tápláló zöldségekre, gyümölcsökre és gabonafélékre lesz szükséged, arra is ügyelned kell, hogy ne juttass a házi babaeledellel olyan anyagokat a kicsi szervezetébe, melyek rád nem jelentenének veszélyt, de számára károsak lehetnek. Egyes zöldségek a baba számára túl sok nitrátot tartalmaznak, ami megakadályozhatja, hogy a vére felvegye az oxigént.

Ha tehát nem szeretnél többet ártani a saját készítésű babatáppal, mint használni, semmiképpen ne tegyél bele spenótot, céklát és zöldbabot, de akármilyen furcsa, érdemes óvatosan bánnod a sárgarépával is, ami pedig az üveges tápszerek legalapvetőbb hozzávalója.

Én ezekről soha nem hallottam ezelőtt!

2013. máj. 16. 08:53
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi a baj az újkrumplival?

Épp most főztem a babámnak (most lesz 7 hós).

A többi gyerekemnek is adtam újkrumplit.

Én eléggé betartok mindenféle szabályt úgy gondolom.

De az ilyenek, hogy répát ne adj a gyereknek, mert hozzáér a földhöz és társai -ezek engem nem érdekelnek.

2013. máj. 16. 09:17
 4/19 anonim ***** válasza:
68%
Már tényleg semmit nem lehet adni akkor a babáknak! Hát ennyire azért nem vagyok paramami, pedig eléggé féltem a kislányomat!
2013. máj. 16. 09:25
 5/19 anonim ***** válasza:
80%
csak biopiacosat a nitrátok miatt.
2013. máj. 16. 09:30
 6/19 anonim ***** válasza:
76%
Ez már erős túlzás. Mitől rosszabb mint a tavalyi krumpli? Ez legalább már friss. Anyósomék falun laknak mindig termelnek krumplit és azt használjuk már most 5kg meg kell pucolni h 2 legyen belőle. Annyira rossz. És az új krumpli miért ártana neki? Magyarázza el vki mert tényleg nem értem. Lehet az én gondolkodás módom nem jó. De én már úgy gondolom túlságosan is kombinálva vannak a hozzátáplálások . Miért kell ennyire felfújni?
2013. máj. 16. 10:01
 7/19 A kérdező kommentje:

Több helyen olvastam már, hogy egy csecsemőre veszélyes lehet az újkrumpli, de én nem tudom, hogy ez igaz-e. Most ezt csak hirtelen kimásoltam egy cikkből, de számos ilyen írást találhat, aki kérdezte, hogy miért ne ehetne újkrumplit a baba:

"A primőr, fólia alatt termesztett növényekből kifejezetten veszélyes lehet főzni pl. újkrumpli (műtrágya, nitrát)!"

Ezért kérdeztem, hogy a parásabb anyukák merik-e adni. Én szeretném, csak kíváncsi voltam a véleményekre. Egyébként itt is volt már hasonló kérdés, tehát nem magamtól találtam ki.

2013. máj. 16. 10:23
 8/19 anonim ***** válasza:
25%

Nekem van nitrátmérőm, nem volt olcsó, de úgy 20 hós koráig én minden gyümit, zöldséget megmértem. Az a vicc az egészben, hogy a bió semmivel nem volt jobb, innen rendeltem egyébként: [link] Úgyhogy a sok hónap alatt kitapasztaltam, hol, mit mennyit vegyek.

Kérdésedre a válaszom, igen, én adnék újkrumplit a babának, de én előnyben vagyok a mérőm miatt, mert egy kisbabának mindenképp megmérném.

Ha ez segít valamit, a krumpliban nem mindig volt magas a nitrát, sőt. Ellenben nyáron a legtöbb az őszibarackban szokott lenni, a szilvában, görögdinnyében és sárgadinnyében, annyira magas volt a szám, ami a táblázatban szinte a legmagasabb volt a skálán, erősen rákkeltő. Én emiatt magam sem ettem ezeket, kicsit lelombozott, hogy láttam az eredményt és már nem kívántam. De ez csak a magyar gyümikre vonatkozik, a behozott görögdinnye ritkán volt nagyon nitrátos. Úgyhogy a görögdinnye szezonban én a behozott dinnyéket eszem, illetve nyár végén már tűrhető a nitráttartalom.

Nehéz dolog ez, ha igazi "paramami" vagy, akkor beszerezhetsz egy ilyen mérőt, ebayről lehet rendelni, itthon természetesen nem lehet kapni.

2013. máj. 16. 12:37
 9/19 anonim ***** válasza:
81%
Most ez komoly??? Mérővel nézted az ételt????? Rögtön összeesek :D
2013. máj. 16. 13:18
 10/19 anonim ***** válasza:
85%
Atyaaaég.... nem akarom kommentálni ezt a mérős dolgot, mert csak le lennék pontozva, meg ki lenne törölve. Mindenkinek a fantáziájára bízom :D
2013. máj. 16. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!