Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek is viszenk a rokonok...

Nektek is viszenk a rokonok rengeteg használhatatlan babadolgot? Már kivagyok, hogy lehet szépen visszautasítani?

Figyelt kérdés

Tervezett baba,anyagilag jól állunk,direkt azért vártunk még,hogy bármiből a legjobbat is megvehessük (nem legdrágábbat persze).

Erre közeli rokonok és néhány barát lerakatnak néz,kérdezés nélkül hurcolják a saját gyerekeik kinőtt cuccait,hordozó,amibe én sosem tenném bele,kopott büfis ruha,ilyenek.

Nagynényém legutóbb zsáknyival állított be,őt sikerült megsérteni,mert mondtam,hogy nézzük át,erre szinte mind kopott volt vagy szakadt,megmondtam hogy nekem inkább ne hozzon semmit,nem szorulunk rá,ilyen én nem fogok a gyerekre adni.

Nem akarok mindenkit magamra haragítani.

2013. máj. 15. 14:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
amúgy egyébként én is egyetértek egy korábbi hozzászólóval. még nem volt gyerekem (most várom), amikor elhatároztam, h én sosem úgy fogom kiengedni játszani, h "vigyázz a ruhádra, nehogy kilyukadjon". lesz olyan ruhája, amibe az utcára nem vinném ki, de arra, h fűfoltos, meg lyukas legyen a térde a nagy játékban, na arra tökéletes. persze a lebüfizett, eleve minősíthetetlenül kinéző foltos, hányós ruha más tészta, azt tényleg sehová se kell ráadni, de attól még nem kell megszégyeníteni az ajándékozót
2013. máj. 15. 15:25
 12/23 A kérdező kommentje:

Lakásban élünk,nincs feleleges szobám tárolónak.

Ismerem őket annyira,hogy "követelni fogják",miért nem hordja a ruhákat.

Továbbajándékozni nem lehet,mert úgy gondolják,hogy miután majd az én gyerekem kinőtte,továbbadom a következő gyereknek a családban.

2013. máj. 15. 15:37
 13/23 A kérdező kommentje:
Nem szégyenítettem meg,csak megköszöntem hogy gondolt ránk,de inkább adja olyannak akinek tényleg szüksége van rá.
2013. máj. 15. 15:39
 14/23 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van DE!

Nálunk anyós szart a fejünkre, szülés előtt nem kaptunk semmit, utána se sokat, de addigra ugye minden megvolt. (Amúgy a ruha a legkisebb tétel szerintem)

Viszont az én családom letámadott egy zsák babaruhával. Én előtte bevásároltam már használt de jó minőségű cukimuki darabokból, erre kapok egy zsák foltos meg kopott rucit. Használtboltban vették ők is, csak nem válogattak annyira, meg olcsóbb is volt. Fanyalogtam rendesen, de hazahoztam-kimostam-elraktam! Aztán megszületett a pici, és jó nagy szarban lettem volna ezek nélkül. Mivel nem tudod előre felpróbálni a darabokat, utána derül ki, hogy ebben tök nehéz pelenkázni, ezt nehéz ráadni, ezt nehéz begombolni stb-stb. Úgyhogy lett egy-két rettenetesen kinéző darab, ami mégis a kedvencek közé került, mert egész egyszerűen sokkal praktikusabb kényelmesebb volt mint a szebbek!

Ettől függetlenül teljesen igazad van, és nem szép dolog így megszabadulni a szemetüktől, de valahova próbáld meg elrakni, hogy később esetleg kivehess belőle ha kell valami. Ha meg mégsem akkor kuka.

Én is mondom folyton, hogy nem egy ruhája még csak sorra se került egyszer sem, és már ki is nőtte. Meg kell érteniük!

2013. máj. 15. 15:57
 15/23 A kérdező kommentje:

NINCS hova tenni,egy szoba van nekünk,egy a gyerekszoba,és szép nagy konyha ami nappali is.

És nem csak ruha,valamelyik nap anyám hozott babahordozót,noneme,gagyit,hogy x küldte.Nevesincs ülésbe hogy tenném bele,se törésteszt,semmi.Főképp,hogy már megrendeltem a hordozót.Egy bébikomp is anyáméknál vár arra hogy elhozzuk,azzal,hogy vigyázzal,mert a Karcsika sokszor kicsúszott belőle.Eszemben sincs beleültetni,minek adja ha már nála is rossz volt?

2013. máj. 15. 16:09
 16/23 anonim ***** válasza:

Mi is kaptunk rengeteg ruhát, de nagyon sok szép és márkás is volt közte, meg volt foltos is persze. Én tök boldog voltam, örültem neki, nagyon jól jött, hogy nem kellett két naponta mosni.

Tényleg jól fognak majd jönni a kopottabbak is, ha majd kúszik, mászik, eszik, játszik, dagonyázik.

Mondjuk nekem nagyon jól jött, hogy alig kellett vennünk valamit, játékot is kaptunk rengeteget.

Néha tényleg én sem látok ki belőlük, de azért még elteszem, mert remélem lesz kistesó is.

Ami végképp nem kell, kérdezd meg a védőnőt, ő biztosan tud rászoruló családot.

2013. máj. 15. 16:10
 17/23 anonim ***** válasza:
ezeket ne hozd el, mondd meg, h köszi nem kell, mert már vettetek újat. ennyi.
2013. máj. 15. 16:12
 18/23 A kérdező kommentje:

Ezek között egy sincs,amit ráadnék,inkább veszek még ha keveset vettem.

Olyan a legtöbb mint amit összemostak valami színét engedő sötéttel.És rajta a büfik nyoma,szakadás (pár hónaposra valón hogy szakad?).

Ilyenben szégyellném még a homokozóba is kiengedni.

2013. máj. 15. 16:13
 19/23 anonim ***** válasza:

Úh, hát így a hordozót és a bébikompot én sem hoznám el (a bébikompot nem is használnám), bár hordozót mi is kaptunk, én örültem annak is, de tényleg nehéz elhelyezni ezeket a dolgokat.

Nálunk a kisfiam még a mi szobánkban alszik, így az ő szobájában tárolom ezeket a holmikat. Hát tényleg nem volt szép látvány, de ha megvettem volna is ott lett volna, úgyhogy végül is mindegy.

2013. máj. 15. 16:15
 20/23 anonim ***** válasza:
szerintem légy őszinte. én nem zárkózom el, sőt megköszönöm, ha kapok. nem csak a baának, hanem nekem is, pl kismamaruhát. aztán vagy hordom v visszaadom anélkül, h hordtam volna. de azért az nem járja, h a kuka helyett viszik hozzád. kicsit viseltesebb ruha még oké, de nem biztonságos gyerekcuccok, na ne, azt nem kell elfogadni
2013. máj. 15. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!