Hogy kell megtanítani kanállal enni a babát?
Sehogy. Kb 13-15 hós kor között elkezdi a kezedböl kiszedni a kanalat. Ekkor lehet neki adni egyet amivel turkálja az ételt, majd megpróbálja a szájához emelni és elkezd enni.
Ez egy agyi folyamta elötte nem lehet megtanítani mert nem érett rá.
Az átlagos normál gyerekeknél az agy egyformán fejlödik, így elötte nincs idö nekik kanállal evésre. meg kell tanulni mászni, járni, és beszéldet is el kell kezdeni.
Szerintem 13 hós kor elött ne várj csodát. 15 hós kor körül már elkezdödhet.
Annyiban csatlakozom az elsőhöz, hogy direktben sehogy. Legfeljebb annyit tehetsz, hogy a kezébe adsz egy kanalat, de az is bőven elég, ha csak odakészítesz neki egyet, miközben eteted, és várod, hogy megfogja. Vagy kiveszi a tiedből.
Nekem a nagy 1,5 évesen már tudott kanállal enni, de nem szeretett, 2 éves koráig kézzel evett mindent. A kicsi most 13 hónapos, és már legalább egy hónapja, de szerintem több ideje is egyedül eszik kanállal. Nem tanítottam, érdekelte.
Amit még tehetsz, hogy nem kapsz szívbajt, ha minden csupa kaja lesz a gyerek körül, és félreteszed a "nem engedem a disznólkodást az asztalnál" - elvet, mert olyan még nem fordult elő, hogy egy gyerek rögtön szépen tisztán egyen kanállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!